Οικογενειακές επιχειρήσεις: Ποιο κρατίδιο προσφέρει καλύτερες συνθήκες;

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η Βαυαρία προσφέρει στις οικογενειακές επιχειρήσεις τις καλύτερες συνθήκες.

Σε έναν δείκτη που καταρτίστηκε από το Κέντρο Ευρωπαϊκών Οικονομικών Ερευνών στο Μανχάιμ (ZEW), το κρατίδιο της Βαυαρίας συγκέντρωσε 56,17 μονάδες, μπροστά από τη Σαξονία με 52,31. Η Ρηνανία-Παλατινάτο έμεινε πίσω με 37,70 μονάδες.

Για τη μελέτη που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, το ZEW συνέκρινε πέντε βασικούς παράγοντες στα 16 κρατίδια: φορολογική επιβάρυνση, αγορά εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, χρηματοδότηση, υποδομές και ποιότητα της δημόσιας διοίκησης.

Η μελέτη ανατέθηκε από το Ίδρυμα Οικογενειακών Επιχειρήσεων με έδρα το Μόναχο.

Η Βαυαρία τα πήγε καλά και στους πέντε κύριους τομείς, αλλά οι συγγραφείς επικρίνουν την ελλιπή παροχή παιδικής φροντίδας σε σύγκριση με την ανατολική Γερμανία. Μεταξύ άλλων, η φορολογική διοίκηση της Βαυαρίας αξιολογήθηκε ιδιαίτερα καλά.

Η υπηρεσία αξιολόγησε τα κρατίδια και τις πόλεις ξεχωριστά, οπότε δεν υπήρξε άμεση σύγκριση της Βαυαρίας με το Βερολίνο, το Αμβούργο και τη Βρέμη.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.