Το Oktoberfest 2022 στα μισά: Δείτε όλα τα στατιστικά

Το δεύτερο μισό του Wiesn ξεκινά με μια νέα προσφορά: από τώρα και στο εξής διατίθεται και ζεστό κρασί. Περίπου τρία εκατομμύρια επισκέπτες επισκέφθηκαν το Oktoberfest την πρώτη εβδομάδα, 300.000 λιγότεροι από ό,τι το 2019. Συγκριτικά, ήπιαν 15% λιγότερη μπύρα.

Την πρώτη εβδομάδα του Oktoberfest υπήρξαν πολλές διαφωνίες σχετικά με το ποια μουσική θα έπρεπε να παίζεται στο Wiesn.

Πρόσφατα, το αφεντικό του Wiesn, ο Clemens Baumgärtner (CSU), άκουσε ακόμη και το “Last Christmas” σε μια σκηνή μπύρας.

Το Oktoberfest του Μονάχου ασπάζεται το vegan λουκάνικο

Το θεώρησε “λίγο περίεργο”. Αλλά τελικά, μετά από πολλές βροχερές ημέρες και συχνά χαμηλές θερμοκρασίες, ήταν ίσως η τελική ώθηση για μια νέα επιχειρηματική ιδέα: οι πωλητές στο Wiesn επιτρέπεται πλέον να πωλούν και ζεστό κρασί.

Η ιδέα είναι να τους δώσουμε ένα “μέσο διαβίωσης”, όπως το θέτει ο Baumgärtner. Ομολογουμένως, το ζεστό κρασί δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθεί αυτή τη στιγμή, παραδέχεται το αφεντικό της Wiesn, αλλά το πρόβλημα θα λυθεί σίγουρα.

Μόνο 100.000 επισκέπτες στο Oidn Wiesn

Παρόλο που ο υπαίθριος χώρος του φεστιβάλ φαινόταν αρκετά άδειος τις βροχερές ημέρες: Τρία εκατομμύρια επισκέπτες έχουν έρθει μέχρι στιγμής στο Oktoberfest, μόλις 300.000 λιγότεροι από το 2019.

Αυτό προέκυψε κατά προσέγγιση με βάση το “γέμισμα των δρόμων” και τις κρατήσεις στις σκηνές, εξηγεί ο Wiesnchef Baumgärtner. “Επομένως, αυτό δεν είναι ένα νούμερο που μαντεύεται, αλλά ένα μετρημένο νούμερο”. Υπήρξε, ωστόσο, σημαντική πτώση στο Oidn Wiesn – από 250.000 σε 100.000 επισκέπτες.

Αποχή λόγω Covid;

Κάποιοι μπορεί να αποθαρρύνθηκαν από τον άσχημο καιρό που επικρατούσε. Άλλοι μάλλον προτίμησαν να μείνουν στο σπίτι λόγω της Covid-19. Πέραν αυτού, η πανδημία δεν είχε τόσο άσχημες επιπτώσεις όσο προβλεπόταν, όπως τόνισε ο διευθυντής της Wiesn, Clemens Baumgärtner: “Το φοβισμένο κύμα δεν είναι εδώ. Αυτό ισχύει και για το προσωπικό του Oktoberfest.

Το Wiesn αισθάνεται πιο κρύο από ποτέ

Η κατανάλωση ενέργειας ήταν επίσης ένα σημαντικό ζήτημα κατά την προετοιμασία του φεστιβάλ, γι’ αυτό και δεν υπάρχουν θερμαντήρες στους κήπους μπύρας.

Συνολικά, η κατανάλωση φυσικού αερίου έχει μειωθεί κατά 13%. Από την άλλη πλευρά, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε κατά 1,5%, γεγονός που οφείλεται κυρίως στις συσκευές θέρμανσης των σκηνών. Δεν έχει κάνει “ποτέ τόσο κρύο” όσο θυμάμαι, λέει η εκπρόσωπος του showman Yvonne Heckl. Σε κάθε περίπτωση, φέτος ήταν η πρώτη φορά που χρειάστηκε γάντια και καπέλο στο Wiesn.

31 σεξουαλικά αδικήματα, αλλά κανένας βιασμός

Η αστυνομία λέει ότι επρόκειτο για ένα ήσυχο γεγονός. Μέχρι στιγμής έχουν δεχθεί 923 κλήσεις – πριν από τρία χρόνια υπήρχαν περισσότερες από 1.000 την ίδια ώρα. Ο αριθμός των σεξουαλικών εγκλημάτων εκτιμάται σε 31.

Η πυροσβεστική χρειάστηκε να κληθεί τρεις φορές (2019: πέντε φορές) – πιο πρόσφατα επειδή ένα πλαστικό λουλούδι σε μια βόλτα έπιασε φωτιά.

Οι ιατροί του φεστιβάλ πρέπει να αντιμετωπίζουν λιγότερα επείγοντα περιστατικά

Ο αριθμός των ασθενών στο σταθμό πρώτων βοηθειών έχει μειωθεί κατά το ένα τέταρτο: 2.600 ασθενείς έχουν αντιμετωπιστεί εκεί μέχρι στιγμής. Προκειμένου να ανακουφίσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τα νοσοκομεία, το ασθενοφόρο Aicher αύξησε το προσωπικό του και επέκτεινε τις ώρες λειτουργίας του. 1

80 εισαγωγές σε νοσοκομεία έχουν αποτραπεί, αναφέρει εκπρόσωπος. Σε αυτό συνέβαλε και ο κινητός τομογράφος, ο οποίος εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά. Το αν θα χρησιμοποιηθεί και του χρόνου θα πρέπει να αποφασιστεί μετά από αξιολόγηση.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.