Όλα όσα αλλάζουν στη Γερμανία τον Δεκέμβριο του 2022

Όλα όσα αλλάζουν στη Γερμανία τον Δεκέμβριο του 2022

Τον Δεκέμβριο αναμένεται να εφαρμοστούν πολλά τμήματα του πακέτου ενεργειακής ανακούφισης της γερμανικής κυβέρνησης.

Οι υπηρεσίες της Deutsche Bahn επεκτείνονται με νυχτερινά τρένα και, μετά από μια διετή παύση, τα πυροτεχνήματα είναι πιθανό να εμφανιστούν και πάλι το νέο έτος.

Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ομογενείς στη Γερμανία για τον Δεκέμβριο του 2022.

1. Αλλαγές στα δρομολόγια της Deutsche Bahn

Τα νέα δρομολόγια της Deutsche Bahn θα τεθούν σε ισχύ στις 11 Δεκεμβρίου 2022. Παράλληλα με τα επιπλέον δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων και τα νυχτερινά τρένα που συνδέουν τις γερμανικές πόλεις με προορισμούς στο εξωτερικό, το νέο πρόγραμμα δρομολογίων υπόσχεται συχνότερα και ταχύτερα δρομολόγια σε δημοφιλείς διαδρομές – αλλά και οι τιμές αυξάνονται.

Θα επεκταθούν οι συνδέσεις με το κεντρικό αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, θα υπάρξουν νέα νυχτερινά τρένα προς την Ελβετία και την Πολωνία, ενώ το νυχτερινό τρένο Μόναχο – Βενετία / Ριέκα / Ζάγκρεμπ / Βιέννη / Βουδαπέστη θα ξεκινά πλέον από τη Στουτγάρδη και θα πραγματοποιεί και άλλες στάσεις στη Βαυαρία κατά τη διαδρομή του.

Από τα μέσα Δεκεμβρίου, το νέο μοντέλο τρένου ICE 3neo θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στις γραμμές μεταξύ Κολωνίας και Μονάχου.

Αυτά τα νέα τρένα ICE μπορούν να ταξιδέψουν με ταχύτητες έως και 300 χιλιόμετρα την ώρα και προσφέρουν περισσότερο χώρο για οικογένειες και αποσκευές.

2. Κάλυψη των λογαριασμών φυσικού αερίου και τηλεθέρμανσης

Το ανώτατο όριο τιμών φυσικού αερίου της Γερμανίας (Gaspreisbremse) περιλαμβάνει μια πολιτική με την οποία η κυβέρνηση θα καλύψει τους λογαριασμούς φυσικού αερίου και τηλεθέρμανσης για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις τον Δεκέμβριο με μια εφάπαξ πληρωμή.

Το ποσό που θα διαθέσει η κυβέρνηση για την κάλυψη των λογαριασμών κοινής ωφέλειας θα βασίζεται στο πόσο πλήρωσε το νοικοκυριό σας για τους λογαριασμούς του τον Σεπτέμβριο.

Εάν πληρώνετε απευθείας τους λογαριασμούς ενέργειας, θα πρέπει να είστε σε θέση να υπολογίσετε το ποσό που είναι πιθανό να λάβετε εξετάζοντας τους προηγούμενους λογαριασμούς.

Εάν είστε ενοικιαστής και οι λογαριασμοί φυσικού αερίου πληρώνονται μέσω του ιδιοκτήτη σας, αυτός θα σας πιστώσει την πληρωμή ή θα μειώσει το κόστος του ζεστού ενοικίου.

3. Εφάπαξ πληρωμή 300 ευρώ για συνταξιούχους στη Γερμανία

Κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου οι συνταξιούχοι στη Γερμανία θα λάβουν εφάπαξ πληρωμή 300 ευρώ για να μετριάσουν τις συνέπειες της αύξησης του κόστους της ενέργειας.

Η πολιτική αυτή ανακοινώθηκε ως συνέχεια της κρατικής πληρωμής στήριξης των 300 ευρώ, η οποία ωφελούσε μόνο όσους εργάζονταν στη Γερμανία.

Τα άτομα που λαμβάνουν είτε σύνταξη γήρατος, είτε μειωμένη σύνταξη, είτε σύνταξη επιζώντων είναι επιλέξιμα για τη νέα εφάπαξ πληρωμή.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό υπουργό Απασχόλησης Hubertus Heil, η πληρωμή θα πρέπει να φθάσει σε όλους τους δικαιούχους μεταξύ 1ης και 15ης Δεκεμβρίου 2022.

Θα καταβληθεί αυτόματα από τα αντίστοιχα γραφεία πληρωμής συντάξεων. Υπόκειται σε φόρο εισοδήματος αλλά όχι σε εισφορές κοινωνικής ασφάλισης.

4. Αύξηση μισθών κρατικών υπαλλήλων στη Γερμανία

Τα άτομα που απασχολούνται από το κράτος (Beamte) στη Γερμανία θα λάβουν αύξηση μισθού κατά 2,8% από την 1η Δεκεμβρίου.

Οι μαθητευόμενοι, οι ασκούμενοι και οι φοιτητές θα λαμβάνουν 50 ευρώ περισσότερα με το μισθό τους κάθε μήνα και οι επαγγελματίες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης θα λαμβάνουν 70 ευρώ περισσότερα.

Όλα όσα αλλάζουν στη Γερμανία τον Δεκέμβριο του 2022
Όλες οι αλλαγές που έρχονται στη Γερμανία τον Δεκέμβριο 2022

5. Άρση της απαγόρευσης πυροτεχνημάτων στη Γερμανία

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2020 και του 2021 η Γερμανία απαγόρευσε επίσημα την πώληση πυροτεχνημάτων.

Το 2022, παρά την ευρεία υποστήριξη για μια απαγόρευση σε ολόκληρη τη Γερμανία, η κυβέρνηση αποφάσισε να μην απαγορεύσει τα ιδιωτικά πυροτεχνήματα σε εθνικό επίπεδο, πράγμα που σημαίνει ότι τα πυροτεχνήματα πιθανότατα θα κάνουν την εμφάνιση τους τον γερμανικό ουρανό.

Μεμονωμένες γερμανικές πόλεις θα μπορούσαν ακόμη να απαγορεύσουν την παράδοση της παραμονής της Πρωτοχρονιάς πριν από τις διακοπές.

6. Κανονισμοί για τα τατουάζ και την αφαίρεση μαλλιών στη Γερμανία

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, οι γιατροί και οι αισθητικοί στη Γερμανία θα πρέπει να διαθέτουν επίσημα τα προσόντα για να πραγματοποιούν αποτρίχωση με λέιζερ ή αφαίρεση τατουάζ από τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Ο κανονισμός θεσπίστηκε για τη βελτίωση των προτύπων ασφαλείας στον κλάδο.

7. Η Apple θα λανσάρει δορυφορική κλήση SOS στο iPhone

Τον Δεκέμβριο θα γίνει διαθέσιμη η επιλογή δορυφορικής κλήσης SOS της Apple στους πελάτες στη Γερμανία.

Ήδη στις ΗΠΑ και τον Καναδά, η λειτουργία “Emergency SOS via Satellite” επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ακόμη και αν δεν έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο ή λήψη για το κινητό τους τηλέφωνο.

8. Νέα υπηρεσία streaming στη Γερμανία

Η Paramount Plus είναι μια νέα υπηρεσία streaming που θα ξεκινήσει στη Γερμανία στις 8 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου, η πύλη streaming της Paramount Global, εν τω μεταξύ, δεν θέλει να κάνει τίποτα λιγότερο από το να ” σκαρφαλώσει στην κορυφή του streaming”, φέρνοντας έναν τεράστιο αριθμό επιτυχημένων τηλεοπτικών σειρών και ταινιών με 7,99 ευρώ το μήνα ή 79,90 ευρώ το χρόνο.

Η υπηρεσία θα ξεκινήσει επίσης στην Αυστρία και την Ελβετία.

9. Προθεσμία για τις εθελοντικές φορολογικές δηλώσεις στη Γερμανία

Υπάρχει προθεσμία τεσσάρων ετών για την εθελοντική φορολογική δήλωση ή freiwillige Steuererklarung. Οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλουν την εθελοντική φορολογική δήλωση για το 2018 στην εφορία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Μπορεί να υποβληθεί είτε ταχυδρομικά είτε ηλεκτρονικά μέσω της πύλης “Elster”. Μια δήλωση που υποβάλλεται εκπρόθεσμα, έστω και την 1η Ιανουαρίου 2023, δεν θα γίνεται πλέον δεκτή.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.