Επίσκεψη Όλαφ Σολτς στην Ελλάδα στις 27 Οκτωβρίου

Επίσκεψη Όλαφ Σολτς στην Ελλάδα στις 27 Οκτωβρίου – Η συνάντηση με Μητσοτάκη στην Αθήνα

Η επίσκεψη του Όλαφ Σολτς στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στις 27 Οκτωβρίου. Ο καγκελάριος της Γερμανίας αποδέχτηκε πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στα εξοπλιστικά.

Μεταξύ Όλαφ Σολτς και Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να γίνει εκτενής συζήτηση για την αναβάθμιση των αρμάτων μάχης Leopard (η Ελλάδα διαθέτει 370 περίπου), καθώς η Γερμανική αμυντική βιομηχανία ενδιαφέρεται για την κατασκευή μιας μονάδας παραγωγής και συντήρησης τεθωρακισμένων.

Υπενθυμίζεται ότι Ελλάδα και Γερμανία ήρθαν σε συμφωνία την άνοιξη για την παραλαβή τεθωρακισμένων Marder, προκειμένου να αντικατασταθούν τα ελληνικά BMP-1, τα οποία αποσύρθηκαν από ελληνικά νησιά και στάλθηκαν στην Ουκρανία.

Πηγή: athens voice

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.