Όλες οι εκκλησίες της Σερβίας μαζεύουν λεφτά για την Ελλάδα

Φωτιές: Ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος έδωσε οδηγία στις εκκλησίες της Σερβίας ώστε να προχωρήσουν σε οικονομική ενίσχυση στους πυρόπληκτους της χώρας μας.

Στις χώρες που ενισχύουν την Ελλάδα προστίθεται και η Σερβία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της στο Twitter η πρεσβεία της βαλκανικής χώρας στην Ελλάδα.

Παράλληλα, την ίδια στιγμή ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος έδωσε οδηγία στις εκκλησίες της Σερβίας ώστε να προχωρήσουν σε οικονομική ενίσχυση στους πυρόπληκτους της χώρας μας.

Ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας γεννήθηκε το 1961 στην πόλη Μπέτσεϊ στην Βόιβοντινα. Το 1985 εκάρη μοναχός και ένα χρόνο αργότερα χειροτονήθηκε διάκονος. Το 1986 αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου και στην συνέχεια μετέβη στην Αθήνα για μεταπτυχιακές σπουδές τις οποίες ολοκλήρωσε το 1990. Το 2004 αναγορεύθηκε διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Εξαιτίας της πανδημίας η διαδικασία εκλογής του νέου πατριάρχη πραγματοποιήθηκε στην κρύπτη του ναού του Αγίου Σάββα και όχι στο πατριαρχείο όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Ο πατριαρχικός θρόνος χήρεψε στις 20 Νοεμβρίου όταν απεβίωσε από επιπλοκές του κορονοϊού ο Πατριάρχης Ειρηναίος.

Δείτε επίσης

Οι Σέρβοι πυροσβέστες έφεραν και τρόφιμα για τους κατοίκους

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.