Ολλανδία: Όχι στη συνεργασία με Γερμανία για ανακούφιση νοσοκομείων

Το ολλανδικό υπουργείο Υγείας δεν επιθυμεί τα γερμανικά νοσοκομεία να βοηθήσουν στην ανακούφιση των μακρών λιστών αναμονής για νοσοκομειακή περίθαλψη, παρόλο που περίπου 300 γερμανικά νοσοκομεία θα μπορούσαν να υποδεχθούν Ολλανδούς ασθενείς, σύμφωνα με την NL Times.

Στο γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, περισσότερα από 300 νοσοκομεία θα μπορούσαν να δεχθούν ασθενείς από ολλανδικά νοσοκομεία, δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου του Μύνστερ, Alex Friedrich, στον ολλανδικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό NOS.

Οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι «παλεύουν» με τον συνωστισμό

«Εκεί που η Ολλανδία έχει περίπου 90 νοσοκομεία, εμείς έχουμε 330. Και εδώ οι ασθενείς πρέπει να περιμένουν λόγω της πανδημίας, αλλά η αναμονή διαρκεί μόνο μερικές εβδομάδες, σε σύγκριση με τους μήνες ή και περισσότερο στην Ολλανδία.

Εάν οι Ολλανδοί ασθενείς προγραμματίζονται σε σημαντική κλίμακα, οι Γερμανοί ασθενείς μπορεί να περιμένουν τρεις με τέσσερις εβδομάδες, κάτι που είναι αποδεκτό για πολλές καταστάσεις», είπε.

Ενώ αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανακούφιση των ολλανδικών νοσοκομείων που αγωνίζονται μετά την πανδημία COVID-19, το υπουργείο Υγείας δεν είναι πολύ αισιόδοξο για τη συνεργασία με τη Γερμανία.

«Δεν είναι τόσο απλό. Εάν κάνετε χειρουργική επέμβαση στη Γερμανία, πρέπει να εξακολουθείτε να λαμβάνετε μεταγενέστερη φροντίδα στην Ολλανδία. Κανείς δεν εγγυάται ότι αυτό είναι διαθέσιμο», δήλωσε στο NOS η εκπρόσωπος του υπουργείου Joeke Kootstra.

«Σκεφτείτε, για παράδειγμα, τη μετεγχειρητική φροντίδα που χρειάζονται οι ασθενείς. Είτε πρέπει να υπάρχει χωρητικότητα στην Ολλανδία είτε ο ασθενής πρέπει να ταξιδέψει στο εξωτερικό για όλα τα ραντεβού παρακολούθησης.

Υπάρχουν επίσης πολλοί ασθενείς που δεν θέλουν να βοηθηθούν στο εξωτερικό, για παράδειγμα, λόγω μιας μακροχρόνιας θεραπευτικής σχέσης με έναν γιατρό στην Ολλανδία, δήλωσε η Kootstra στο NOS.

Σύμφωνα με μια δημοσιευμένη έκθεση της ολλανδικής υγειονομικής αρχής (NZa) στις 30 Μαΐου, λιγότερα από τα μισά ολλανδικά νοσοκομεία ήταν σε θέση να θεραπεύσουν εγκαίρως τους ασθενείς τους.

«Το 43% των νοσοκομείων παρέχει πλήρη προγραμματιζόμενη περίθαλψη, μια αύξηση 7% σε σύγκριση με ένα μήνα πριν», αναφέρεται στο έγγραφο. «Δεν είναι δυνατόν να μειωθούν οι λίστες αναμονής», προστίθεται.

Πηγή: EURACTIV

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.