Όλο και περισσότερα παιδιά είναι υπέρβαρα στη Γερμανία

Τα παιδιά και οι έφηβοι στη Γερμανία υποφέρουν όλο και περισσότερο από παχυσαρκία. Σύμφωνα με στοιχεία της KKH Kaufmännische Krankenkasse, από το 2010 έως το 2020 παρατηρήθηκε αύξηση της τάξεως του 27% σε παιδιά ηλικίας 6 έως 18 ετών σε εθνικό επίπεδο.

Για τα αγόρια, η αύξηση κατά 35% είναι σημαντικά υψηλότερη από ό,τι για τα κορίτσια (συν 19%). Η KKH αναμένει περαιτέρω αύξηση, ιδίως λόγω του μακρού lockdown λόγω της πανδημίας.

Μεταξύ άλλων, η KKH αναφέρει τη λανθασμένη διατροφή που είναι πλούσια σε λίπος, θερμίδες και ζάχαρη ως έναν από τους κύριους λόγους για την ανησυχητική αύξηση.

“Κατά τη διάρκεια της πανδημίας με το homeschooling και την τηλεργασία, το γρήγορο πιάτο με ζυμαρικά και κέτσαπ ή η προσφυγή στην κατεψυγμένη πίτσα ήταν μια ευπρόσδεκτη λύση στις γερμανικές κουζίνες”, λέει η Dr. Anja, Luci, ειδική σε θέματα διατροφής στην KKH.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνιστά τουλάχιστον 60 λεπτά μέτριας έως υψηλής έντασης σωματική δραστηριότητα καθημερινά για τα παιδιά και τους εφήβους.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, λιγότεροι από ένας στους πέντε εφήβους παγκοσμίως πληρούν αυτή τη σύσταση. Η πανδημία επιδείνωσε την κατάσταση αυτή, επειδή υπήρχαν λιγότερες ευκαιρίες για σωματική δραστηριότητα λόγω της έλλειψης κίνησης στο σχολείο, των σχολικών και συλλογικών αθλημάτων.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.