Όλο και περισσότεροι Γερμανοί συνταξιούχοι ζουν στο εξωτερικό

Όλο και περισσότεροι Γερμανοί συνταξιούχοι ζουν στο εξωτερικό και παίρνουν μαζί τους τις μερικές φορές υψηλές συντάξεις τους.

Όπως εξήγησε το Υπουργείο Εργασίας απαντώντας σε ερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP, οι υψηλότερες μέσες πληρωμές πήγαιναν στο Νότιο Ειρηνικό και συγκεκριμένα στη Μικρονησία και το Παλάου.

Συνολικά, σχεδόν 1,74 εκατομμύρια συντάξεις καταβλήθηκαν στο εξωτερικό πέρυσι. Οι περισσότεροι από αυτούς τους συνταξιούχους ζουν στην Αυστρία, την Ελβετία και τις ΗΠΑ.

Ο πολιτικός του FDP Herbrand προειδοποίησε ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε οι Γερμανοί συνταξιούχοι να μην αναγκαστούν να εγκαταλείπουν τη χώρα επειδή δεν μπορούν πλέον να αντέξουν οικονομικά το επίπεδο διαβίωσης που έχουν συνηθίσει εδώ σε μεγάλη ηλικία.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.