Ομόσπονδα κρατίδια: Πιθανή διατήρηση μάσκας για τα ΜΜΜ

Οι υπουργοί Υγείας των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας δηλώνουν ότι η απαίτηση για τη χρήση μάσκας (κορονοϊού) στα τοπικά μέσα μαζικής μεταφοράς θα πρέπει να παραμείνει σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Στο πλαίσιο των σχεδιαζόμενων κανονισμών Covid της Γερμανίας από τον Οκτώβριο και μετά, οι άνθρωποι θα πρέπει να φορούν μάσκες FFP2 στις υπεραστικές συγκοινωνίες, όπως τα τρένα.

Ωστόσο, τα κρατίδια μπορούν να αποφασίσουν τα ίδια για τυχόν απαιτήσεις μάσκας για τα τοπικά λεωφορεία, τρένα, τραμ και μετρό.

Οι υπουργοί Υγείας των κρατιδίων συμφώνησαν ότι τάσσονται υπέρ της διατήρησης της εντολής χρήσης μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε ολόκληρη τη Γερμανία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Σαξονίας-Άνχαλτ, η οποία ασκεί επί του παρόντος την προεδρία της Διάσκεψης των υπουργών Υγείας, στόχος είναι να υπάρχουν ενιαίοι κανόνες σε όλα τα κρατίδια όσον αφορά τις μάσκες στα μέσα μεταφοράς.

Αυτό έρχεται μετά τις ανησυχίες που εξέφρασαν ορισμένοι ότι η Γερμανία θα δει ένα συνονθύλευμα διαφορετικών κανόνων σε όλα τα ομόσπονδα κρατίδια.

Η Bundestag ψήφισε την περασμένη εβδομάδα μια σειρά από κανονισμούς του Covid που θα ισχύουν από την 1η Οκτωβρίου έως τις 7 Απριλίου 2023.

Σε ολόκληρη τη Γερμανία, οι μάσκες FFP2 θα είναι υποχρεωτικές σε υπεραστικά τρένα και λεωφορεία, καθώς και σε χώρους υγείας και περίθαλψης, όπως τα ιατρεία.

Στη Γερμανία δεν θα υπάρχει πλέον η απαίτηση να φοράτε μάσκες στα αεροπλάνα.

Απαιτείται ακόμη η έγκριση του νομικού πλαισίου από το Bundesrat, το οποίο εκπροσωπεί τα ομόσπονδα κρατίδια. Αυτό αναμένεται να γίνει την Παρασκευή.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.