Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανατρέπει τους κανόνες Covid

Καλά νέα για τους μαθητές της Γερμανίας! Η γερμανική κυβέρνηση δεν θέλει τελικά να επιβάλει αυστηρότερους κανόνες για τα παιδιά και τους εφήβους.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach απέτυχε: ήθελε να συμπεριλάβει τη νόσο Covid-19 στην “παράγραφο για την πανούκλα” (άρθρο 34 του νόμου για την προστασία από τις λοιμώξεις).

Αυτό θα τοποθετούσε τον κορωνοϊό στην ίδια κατηγορία με τις εξαιρετικά επικίνδυνες ασθένειες όπως η πανώλη και η χολέρα, για τις οποίες οι μαθητές πρέπει να προσκομίζουν ειδική απόδειξη μετά τη μόλυνση.

Μετά από μαζικές επικρίσεις από τα κρατίδια, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αντιδρά τώρα – και ακυρώνει τα σχέδια του Lauterbach.

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν Karin Prien είχε χαρακτηρίσει τα σχέδια -που τώρα ανατράπηκαν- “καταστροφή για τους μαθητές”. Και η κριτική στον κομματικό συνάδελφο Lauterbach ήρθε και από τις τάξεις του κόμματος.

Ο Sascha Karolin Aulepp δήλωσε: “Το να εξακολουθεί να αναφέρεται στον κορωνοϊό κάποιος ως θανατηφόρα ασθένεια κρατά τα υγιή παιδιά μαζικά μακριά από τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία”. Το Αμβούργο είχε επίσης δηλώσει την απόρριψη της προτεινόμενης νέας ρύθμισης.

Διάφοροι πολιτικοί δήλωσαν ανακουφισμένοι που κατέστη δυνατό να σταματήσει αυτή η εκτροπή με μια κοινή, μαζική παρέμβαση των Υπουργών Παιδείας και Πολιτισμού και πολλών πρωθυπουργών.

Στην τελική φάση της πανδημίας, η θέσπιση για πρώτη φορά νομικής απαγόρευσης εισόδου και υποχρέωσης υποβολής σε τεστ μόνο για τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία, ακόμη και σε περίπτωση υποψίας, στερείται κάθε λογικής και αναλογικότητας. Θα ήταν και πάλι μια ρύθμιση εις βάρος των παιδιών και των νέων και ένα αδικαιολόγητο βάρος για τις οικογένειες με παιδιά.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.