Ομοσπονδιακό Γραφείο Αστυνομίας: Προσοχή σε ψεύτικα email

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εγκληματολογικής Αστυνομίας προειδοποιεί για ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αποστολέα το BKA

Εγκληματίες προσπαθούν συνεχώς να εξαπατήσουν τους παραλήπτες ηλεκτρονικών μηνυμάτων με ψεύτικους αποστολείς. Επί του παρόντος, απατεώνες του κυβερνοχώρου παριστάνουν ακόμη και τον επικεφαλής της Εγκληματολογικής Αστυνομίας.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματολογικής Αστυνομίας προειδοποιεί για τα ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υποτίθεται ότι αποστέλλονται στο όνομα της αστυνομικής αρχής.

Ο συντάκτης των μηνυμάτων προσποιείται ότι είναι ο διευθυντής της BKA με τη συντομογραφία “Holzer.BKA”, όπως ανακοίνωσε η αρχή στο Βισμπάντεν την Παρασκευή. Οι παραλήπτες των μηνυμάτων κατηγορούνται ότι είχαν πρόσβαση σε παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Προκειμένου να αποφύγουν μια δήθεν απειλητική τιμωρία, πρέπει να λάβουν θέση μέσω μιας διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τελειώνει σε “@europamel.net”.

Ωστόσο, η BKA προειδοποιεί να μην απαντάτε σε τέτοιου είδους μηνύματα και να μην ανοίγετε κανένα έγγραφο pdf που εμφανίζεται ως συνημμένο αρχείο, καθώς το έγγραφο μπορεί να περιέχει βλαβερό λογισμικό.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.