Ομοσπονδιακοί κανόνες: Προβλέπονται αυστηρότερα μέτρα στη Βαυαρία;

Θα ισχύουν αυστηρότερα μέτρα στη Βαυαρία από αυτούς που προβλέπονται στο ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης;

“Δεν είναι καιρός για χαλάρωση”, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Florian Herrmann μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Οι δείκτες επίπτωσης είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είναι συνεπώς πιθανόν να ισχύουν ακόμη αυστηρότεροι κανόνες στη Βαυαρία από αυτούς που προβλέπονται στο ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης.

“Το όριο έκτακτης ανάγκης είναι, λοιπόν, το κατώτερο όριο”, δήλωσε ο υπουργός Herrmann.

Ωστόσο, πρέπει πρώτα να περιμένουμε τις ακριβείς διατυπώσεις στον ομοσπονδιακό νόμο. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση θα εξετάσει πού πρέπει να προσαρμοστούν οι κανονισμοί.

Οι υψηλότεροι δείκτες επίπτωσης στους εφήβους

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Klaus Holetschek, τα άτομα ηλικίας 15 έως 19 ετών είναι πλέον η ηλικιακή ομάδα που πλήττεται περισσότερο από νέες μολύνσεις με κορωνοϊό στη Βαυαρία.

Σύμφωνα με τον Holetschek, ο επταήμερος δείκτης επίπτωσης είναι στο 321 και για παιδιά ηλικίας 10 έως 14 ετών στο 242.

Συγκριτικά

Ο μέσος επταήμερος δείκτης επίπτωσης στη Βαυαρία είναι σήμερα στο 185. Το Υπουργείο Υγείας δεν έχει ακόμη δώσει πληροφορίες σχετικά με το εάν οι συγκριτικά υψηλές τιμές στις νεότερες ηλικιακές ομάδες θα μπορούσαν να σχετίζονται με τα υποχρεωτικά τεστ στα σχολεία.

Ο Holetschek το χαρακτήρισε παράξενο ότι τα σχολεία στο τελευταίο προσχέδιο του ομοσπονδιακού νόμου περί του φρένου έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να κλείνουν μόνο εάν ο δείκτης επίπτωσης υπερβαίνει το 165.

Αρχικά, έγινε λόγος για έναν δείκτη της τάξεως του 200, από τον οποίο οι μαθητές πρέπει να στέλνονται στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Στη Βαυαρία, το όριο είναι αυτή τη στιγμή 100, με εξαίρεση τις τελικές τάξεις στα δημοτικά και δευτεροβάθμια σχολεία και την ενδέκατη τάξη.

Εδώ λοιπόν, εάν το επιτρέπει ο ομοσπονδιακός νόμος, η Βαυαρία θα μπορούσε να ακολουθήσει μια πιο σκληρή πορεία στο μέλλον από ό,τι έχει ορίσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Τι θα γίνει με τον τομέα της λιανικής;

Η Βαυαρία ενδέχεται να χρειαστεί να ενισχύσει τους δικούς της κανόνες στον τομέα της λιανικής.

Ενώ το Click & Meet με τεστ από έναν δείκτη 100 έως και 200 είναι πιθανό στην Βαυαρία, η νομοθετική πρόταση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης προβλέπει μόνο αγορές με ραντεβού και τεστ, σύμφωνα με την τελευταία πρόταση, έως έναν δείκτη 150.

Εάν η τιμή είναι υψηλότερη, τότε, σύμφωνα με τη βούληση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, θα πρέπει να γίνεται μόνο Click & Collect, δηλαδή η συλλογή προπαραγγελθέντων προϊόντων.

Φρένο έκτακτης ανάγκης: Η Βαυαρία θα απέχει από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο

Ο ομοσπονδιακός νόμος πρόκειται να ψηφιστεί αύριο στο Bundestag. Την Πέμπτη αναμένεται να βρίσκεται στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.

Τώρα είναι πλέον σαφές:

Η Βαυαρία θα απέχει εκεί από την ψηφοφορία.

Ο λόγος: Η Ένωση είναι διχασμένη. Ενώ το CSU υποστηρίζει τον ομοσπονδιακό νόμο, οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι τον απορρίπτουν.

Ο Hubert Aiwanger, επικεφαλής των Ελεύθερων Ψηφοφόρων και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είχε μιλήσει για αποδυνάμωση των κρατιδίων και μάλιστα ανακοίνωσε συνταγματική αγωγή.

Η αντιπολίτευση επιτίθεται στους Ελεύθερους Ψηφοφόρους

Το FDP απορρίπτει επίσης το ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης που συζητείται επί του παρόντος. Στην πραγματικότητα, όπως και οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι, σκέφτεται να υποβάλει αγωγή.

Ο Martin Hagen (FDP) περιέγραψε το σχέδιο των Ελεύθερων Ψηφοφόρων ως αβάσιμο.

Δεν γίνεται να υποβάλει αγωγή εναντίον του ομοσπονδιακού φρένου έκτακτης ανάγκης και ταυτόχρονα να υιοθετήσει αυστηρότερα μέτρα στη Βαυαρία ως μέρος της κυβέρνησης.

Η εκπρόσωπος της πολιτικής υγείας για την κοινοβουλευτική ομάδα του SPD, Ruth Waldmann, δήλωσε ότι οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι δεν μπορούν να αποφασίσουν εάν είναι κυβέρνηση ή αντιπολίτευση. Κάλεσε και πάλι για υποχρεωτικά τεστ σε εταιρείες.

Εμβολιασμός: Ομάδα προτεραιότητας 3 σε πολλά μέρη

Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε καλά νέα σχετικά με την εκστρατεία εμβολιασμού. Στη Βαυαρία, το 20% των ανθρώπων έχουν πλέον εμβολιαστεί τουλάχιστον μία φορά.

Αυτό σημαίνει ότι ο στόχος έχει επιτευχθεί νωρίτερα από το αναμενόμενο. Εν τω μεταξύ, άτομα από την ομάδα προτεραιότητας τρία μπορούν επίσης να εμβολιαστούν.

Περιλαμβάνονται άτομα που έχουν φτάσει την ηλικία των 60 ετών και ορισμένες επαγγελματικές ομάδες, όπως καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στρατηγική τεστ: Τα φαρμακεία συνεχίζουν να συμμετέχουν

Τα δωρεάν γρήγορα τεστ αντιγόνου πρέπει να συνεχίσουν να είναι δυνατά στα φαρμακεία.

Προκειμένου να συνεχίσει να ενσωματώνει τα φαρμακεία στη στρατηγική τεστ στο μέλλον, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να παρατείνει την αμοιβή τριών ευρώ ανά τεστ που πραγματοποιήθηκε από τα τέλη Απριλίου έως τα τέλη Ιουνίου.

Η κυβέρνηση μιλά για επιτυχία, διότι τα φαρμακεία πραγματοποίησαν ήδη περισσότερα από 300.000 τεστ τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.