Ο ομοσπονδιακός υπουργός Δικαιοσύνης επιπλήττει τον Söder

Αλίκη Μαχαίρα

Updated on:

Πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βαυαρίας Söder Πάσχα Κυβέρνησης

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Δικαιοσύνης Marco Buschmann επέκρινε τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Markus Söder για την αυθαίρετη αναστολή της υποχρέωσης μερικού εμβολιασμού που έχει ψηφιστεί και θέλει να την επιβάλει παρά τη θέλησή του, αν χρειαστεί.

“Από την άποψη του κράτους δικαίου, είναι κατστροφικό όταν οι ηγέτες των κρατιδίων διασκεδάζουν με την ιδέα να αγνοήσουν έναν νόμο που έχει ψηφιστεί από τη βουλή”, δήλωσε ο Buschmann στην εφημερίδα Tagesspiegel. Εάν ο Söder ακολουθήσει αυτή την πορεία, θα είναι “ένα πρωτοφανές γεγονός”.

Στην εκπομπή “maybrit illner” του ZDF το βράδυ της Πέμπτης, ωστόσο, ο Buschmann εξέφρασε την πεποίθηση ότι και η Βαυαρία θα εφαρμόσει τελικά το νόμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις. Δήλωσε “πολύ σίγουρος ότι οι δικηγόροι της καγκελαρίας έχουν διαφωτίσει τον κ. Söder μέχρι τώρα”.

Η κρατική εξουσία δεσμεύεται από το νόμο παντού στη Γερμανία, και το ομοσπονδιακό δίκαιο υπερισχύει του δικαίου των κρατιδίων. Σε περίπτωση που η βαυαρική κυβέρνηση αρνηθεί να το πράξει, “υπάρχουν επίσης δυνατότητες να το επιβάλει”, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας είχε ανακοινώσει ότι θα αναστείλει την εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ο οποίος προβλέπεται να τεθεί σε ισχύ στα μέσα Μαρτίου και είχε επίσης εγκριθεί από το CDU/CSU.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης