Η Κρατική Όπερα της Βαυαρίας ανέστειλε παραγωγή Ελληνορώσου μαέστρου

Ο Τεοντόρ Καρέντζης είναι Έλληνας ρωσικής καταγωγής και ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους μαέστρους – Η ανακοίνωση της όπερας για την εκδήλωση που θα πραγματοποιούνταν στη Γερμανία.

Η Κρατική Όπερα της Βαυαρίας στη Γερμανία σχεδίαζε την εκτέλεση παραγωγής με τον Τεοντόρ Καρέντζη, Έλληνα μαέστρο ρωσικής καταγωγής και το ρωσικό σύνολο Music/Eterna, το οποίο λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση από το ρωσικό κράτος.

Παρόλα αυτά, όπως όλα δείχνουν, η Κρατική Όπερα της Βαυαρίας αποφάσισε να αναστείλει την εν λόγω εκδήλωση, σημειώνοντας σε ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Με μεγάλη λύπη αποφασίσαμε, σε συνεννόηση με τους Ρομέο Καστελούτσι και Τεοντόρ Καρέντζη καθώς και με τους συνεργάτες μας στο Μόναχο και διεθνείς συμπαραγωγές, να αναβάλουμε τη νέα παραγωγή της (όπερας του Georg Friedrich Haas, 2016) Koma Ja, στο Mai Festival που ήταν προγραμματισμένη για το 2024…

Αυτή η απόφαση δεν ήταν εύκολη για εμάς, αλλά έγινε απαραίτητη λόγω της κατάστασης που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία και της αβεβαιότητας που συνοδεύει την πιθανή συμμετοχή της ορχήστρας MusicÆterna.

Όσα προκύπτουν θέτουν σε κίνδυνο τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός τόσο απαιτητικού έργου όπως το Koma.

Το έργο έχει μια πολύπλοκη παρτιτούρα, ένα μεγάλο μέρος της οποίας πρέπει να παιχτεί από καρδιάς από τους μουσικούς στο σκοτάδι.

Αυτό σημαίνει απαιτητική εργασία πρόβας που είναι προσαρμοσμένη στον χώρο παραστάσεων – το νεόκτιστο Volkstheater του Μονάχου.

Λαμβάνοντας υπόψη το μικρό χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι το φεστιβάλ, δεν καταφέραμε να βρούμε εναλλακτικές λύσεις που θα διασφάλιζαν την καλλιτεχνική μας ποιότητα».

Πηγή: ieidiseis.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.