«Ώρα της Γης»: Απόψε σβήνουμε τα φώτα για μία ώρα

Η Ώρα της Γης είναι μία παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF που ξεκίνησε με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας στον πλανήτη.

Οι πολίτες όλου του κόσμου καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα για να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση διοργανώνεται τις πρώτες βραδινές ώρες μιας ημέρας στα τέλη του Μαρτίου.

Πώς ξεκίνησε η «Ώρα της Γης»

H Ώρα της Γης (Earth Hour) γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα.

Συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου 2007 πάνω από 2.2 εκατομμύρια άτομα και 2.000 επιχειρήσεις έσβησαν τα φώτα τους.

Η πρωτοβουλία ανήκε στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF, παράρτημα Αυστραλίας, και τη διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett.

Έκτοτε, έχει εξαπλωθεί και σε αυτήν συμμετέχουν περισσότερες από 7.000 πόλεις και κωμοπόλεις σε 187 χώρες, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στο φυσικό περιβάλλον.

Το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (World Wide Fund for Nature ή World Wildlife Fund), ή WWF όπως είναι γνωστό, είναι διεθνής μη κυβερνητικός οργανισμός για την διατήρηση, έρευνα και αποκατάσταση του περιβάλλοντος.

Τι πρέπει κανείς να κάνει κάποιος κατά την «Ώρα της Γης»

Απλά να σβήσει τα φώτα για μια ώρα, την Ώρα της Γης, στέλνοντας έτσι το δικό του συμβολικό μήνυμα στην πρωτοβουλία για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Γιατί να συμμετέχω στην «Ώρα της Γης»;

 • Γιατί η κλιματική αλλαγή στον πλανήτη συμβαίνει εδώ και τώρα και απειλεί τον τρόπο ζωής μου, τη θάλασσά μου, τη μοναδική ζωή που με περιβάλλει και τελικά το ίδιο μου το σπίτι: τη Γη!
 • Γιατί θέλω να συνδεθώ με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη και να διεκδικήσω έναν καλύτερο κόσμο για όλους μας, όπου άνθρωπος και φύση θα συνυπάρχουν αρμονικά!
 • Γιατί η Ελλάδα μας και η Μεσόγειος είναι ένας γαλάζιος παράδεισος που απειλείται από την κλιματική αλλαγή και εγώ δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς θάλασσα!

Τι ώρα λαμβάνει μέρος η Γερμανία;

Στην Γερμανία όπως έχει προγραμματιστεί οι πολίτες καλούνται να κλείσουν περιττές συσκευές και φώτα στις 20:30 – 21:30 (ώρα Γερμανίας). Το project θα διαρκέσει μια ώρα.

Πού θα σβήσουν τα φώτα στο Μόναχο;

 • Frauenkirche
 • Theatinerkirche
 • Neues Rathaus
 • Friedensengel
 • Ruhmeshalle
 • Bavaria
 • Haupthaus des Landratsamts am Mariahilfplatz
 • Allianz Arena München

Πού θα σβήσουν τα φώτα σε άλλες πόλεις στη Γερμανία;

Μπορείτε να μπείτε στην επίσημη σελίδα της WWF και να δείτε στο διαδραστικό χάρτη πού κλείνουν τα φώτα ανά πόλη και περιοχή. Χάρτης της WWF

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.