“Ώρα της Γης”: Τα φώτα έσβησαν σε πόλεις της Γερμανίας

Χθες στις 8.30 μ.μ. τοπική ώρα, σκοτείνιασε για μία ώρα σε όλο τον κόσμο. Και το Μόναχο συμμετείχε στην “Ώρα της Γης”, η οποία έχει ως στόχο να αποτελέσει κίνητρο για μια ενεργειακά συνειδητή συμπεριφορά παγκοσμίως.

Η δράση έχει συμβολικό χαρακτήρα και έχει ως στόχο να επιστήσει την προσοχή στην παγκόσμια κλιματική κρίση: Κατά τη διάρκεια της Ώρας της Γης του WWF, τα φώτα έσβησαν στο Μόναχο το Σάββατο.

Η πόλη του Μονάχου δεν φώτισε τα αξιοθέατα για μία ώρα

Η αρμόδια υπηρεσία του δήμου διέκοψε τον νυχτερινό φωτισμό 28 κτιρίων, γεφυρών και αγαλμάτων – μεταξύ των οποίων η Frauenkirche, η Theatinerkirche, το Neues Rathaus, το Friedensengel, καθώς και το Ruhmeshalle και την Bavaria – για μία ώρα από τις 20.30.

Χιλιάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο τυλίγουν κάθε χρόνο τα πιο διάσημα κτίριά τους σε συμβολικό σκοτάδι, συμπεριλαμβανομένων ορόσημων όπως η Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο, η Ακρόπολη στην Αθήνα και η Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι. Οι ιδιώτες καλούνται επίσης να συμμετάσχουν και να σβήσουν τα φώτα στα σπίτια τους.

Habenschaden: “Η καλύτερη ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνεται”

“Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι πιο επείγουσα από ποτέ. Και όχι μόνο λόγω της κλιματικής κρίσης, οι συνέπειες της οποίας μας επηρεάζουν όλο και περισσότερο και στο Μόναχο.

Η εξάρτηση από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο μας γίνεται αυτή τη στιγμή οδυνηρά κατανοητή από τον κτηνώδη πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας”, δήλωσε η αντιδήμαρχος του Μονάχου Katrin Habenschaden.

Γι’ αυτό η πόλη αποφάσισε πέρυσι να στραφεί πλήρως σε ανανεώσιμες πηγές θερμότητας και ενέργειας: “Η καλύτερη ενέργεια, ωστόσο, είναι αυτή που δεν καταναλώνεται”.

“Ώρα της Γης” σε 650 γερμανικές πόλεις και κοινότητες

134 βαυαρικοί δήμοι συσκότισαν τα αξιοθέατα και τις δημόσιες εγκαταστάσεις για μία ώρα στις 8.30 μ.μ. – μεταξύ άλλων, το κάστρο Neuschwanstein καθώς και οι καθεδρικοί ναοί του Augsburg και του Würzburg συμμετείχαν στην εκστρατεία.

Σύμφωνα με το WWF, τα φώτα έσβησαν συμβολικά σε περίπου 650 πόλεις και κοινότητες σε όλη τη Γερμανία. Η “Ώρα της Γης” έχει ως στόχο να θέσει ένα σημάδι για την ειρήνη, το κλίμα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Φέτος, η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε για 16η φορά – σε όλες τις ηπείρους και σε περισσότερες από 180 χώρες. Το 2007, το Σίδνεϊ της Αυστραλίας ήταν η πρώτη πόλη στον κόσμο που σκοτείνιασε συμβολικά τα ορόσημά της.

Kugler: “Μπορούμε όλοι να δώσουμε το παράδειγμα”

Το Μόναχο έχει θέσει ως στόχο να γίνει κλιματικά ουδέτερο έως το 2035.

Η Christine Kugler, υπεύθυνη για το κλίμα και την προστασία του περιβάλλοντος, κάλεσε τους πολίτες εν όψει της εκδήλωσης να συμμετάσχουν επίσης στην “Ώρα της Γης”:

“Η δέσμευσή μας τα επόμενα χρόνια είναι ζωτικής σημασίας για να ακολουθήσουμε μονοπάτια φιλικά προς το κλίμα, διότι ήδη τώρα μετράει κάθε δέκατο του βαθμού που μπορεί να εξοικονομηθεί.

Μπορούμε όλοι να στείλουμε ένα μήνυμα ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν έχει ξεχαστεί, ακόμη και παράλληλα με τις τρέχουσες μεγάλες προκλήσεις.”

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.