Πάνω από 300 οργανωμένοι ακροδεξιοί σε σώματα ασφαλείας στη Γερμανία

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι εντόπισε περισσότερους από 300 υπαλλήλους σωμάτων ασφαλείας και στρατού με διασυνδέσεις με ακροδεξιούς παρακρατικούς θύλακες ή κινήματα παρεμφερούς πολιτικής φυσιογνωμίας.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών εντόπισε και εξέτασε ενδελεχώς 860 περιπτώσεις πιθανής εξτρεμιστικής δραστηριότητας από τον Ιούλιο του 2018 έως τον Ιούλιο του 2021.

Στις υπηρεσίες ασφαλείας σε ομοσπονδιακό επίπεδο εντοπίστηκαν176 περιπτώσεις και 684 σε επίπεδο κρατιδίων.

Μεταξύ των δραστηριοτήτων και των ενεργειών που εξετάστηκαν ήταν η ενεργή συμμετοχή ή υποστήριξη ακροδεξιών ή φασιστικών οργανώσεων, οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η συμμετοχή σε νεοναζιστικές εκδηλώσεις και η συμμετοχή σε σχετικές ομάδες συνομιλίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανάλυση επιβεβαίωσε δεσμούς με νεοναζιστικούς σχηματισμούς όπως το κίνημα Reichsbürger, στο 38% όλων των υποθέσεων που εξετάστηκαν.

Το Reichsbürger, ή «Πολίτες του Ράιχ», έχει ομοιότητες με τις εθνικιστικές οργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού.

Οι οπαδοί του απορρίπτουν την εξουσία του σύγχρονου γερμανικού κράτους και προωθούν την έννοια των «φυσικών δικαιωμάτων», αναμιγνύοντας συχνά τη συγκεκριμένη ιδεολογία με φασιστική πολιτική και εσωτερικές θεωρίες συνωμοσίας.

Οι περισσότερες από 300 περιπτώσεις νεοναζιστών οδήγησαν σε 500 πειθαρχικά, συμπεριλαμβανομένων διαδικασιών απομάκρυνσης ατόμων από τις θέσεις τους, κατά τη διάρκεια της τριετίας, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο αριθμός των νεοναζί, εθνικιστών και ακροδεξιών συνολικά στη Γερμανία αυξάνεται, και όχι μόνο στις δυνάμεις καταστολής.

Το περασμένο καλοκαίρι, το υπουργείο Εσωτερικών δημοσίευσε στοιχεία που έδειχναν ότι στη χώρα υπήρχαν 33.000 ανοιχτά διακηρυγμένοι ακροδεξιοί και φασίστες το 2020, αύξηση σχεδόν 4% από το προηγούμενο έτος.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ παρουσίασε στατιστικά στοιχεία που δείχνουν μια αξιοσημείωτη αύξηση των εγκλημάτων και των περιστατικών που συνδέονται με τον ακροδεξιό εξτρεμισμό και τις νεοναζιστικές πρακτικές στη Γερμανία, λέγοντας ότι πρόκειται για «τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τους ανθρώπους που ζουν σε αυτή τη χώρα».

«Δεν θα επιτρέψουμε το δημοκρατικό συνταγματικό μας κράτος να σαμποτάρεται εκ των έσω από ακροδεξιούς εξτρεμιστές», είπε η Φέιζερ.

Πηγή: efsyn.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.