Οριστικό: Έρχεται ΜΕΓΑ απεργία τη Δευτέρα στη Γερμανία!

Το συνδικάτο υπηρεσιών Verdi και το συνδικάτο σιδηροδρόμων και μεταφορών (EVG) ανακοίνωσαν ολοήμερη, παγγερμανική απεργία για τη Δευτέρα.

Από τη μεγα-απεργία επηρεάζονται:

Η υπεραστική, περιφερειακή και προαστιακή σιδηροδρομική κυκλοφορία της Deutsche Bahn καθώς και άλλων σιδηροδρομικών εταιρειών!

Το Verdi καλεί επίσης σε στάσεις εργασίας σε διάφορα αεροδρόμια και στις δημόσιες συγκοινωνίες στα ομόσπονδα κρατίδια της Έσσης, της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, της Βάδης-Βυρτεμβέργης, της Σαξονίας, της Κάτω Σαξονίας, της Ρηνανίας-Παλατινάτου και της Βαυαρίας.

Η εταιρεία αυτοκινητοδρόμων πρόκειται επίσης να προχωρήσει σε απεργία, καθώς και η διοίκηση υδάτων και ναυτιλίας.

Η EVG ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι καλεί τους περίπου 230.000 εργαζόμενους όλων των σιδηροδρομικών και μεταφορικών εταιρειών, στις οποίες διεξάγονται διαπραγματεύσεις, να προχωρήσουν σε παγγερμανική προειδοποιητική απεργία στις 27 Μαρτίου.

“Θα υπάρξουν σοβαρές καθυστερήσεις, έως και στάση λειτουργίας, των συγκοινωνιών σε όλες τις προαναφερθείσες περιοχές σε ολόκληρη τη Γερμανία“, ανέφεραν και οι δύο διοργανωτές.

Οι στάσεις εργασίας επρόκειτο να ξεκινήσουν στις 00 το πρωί της Δευτέρας.

Με τις κινητοποιήσεις η Verdi αυξάνει την πίεση για τον τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές, ο οποίος θα ξεκινήσει τη Δευτέρα.

Το συνδικάτο ζητά αύξηση 10,5% για τους εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες

Μαζί με την ένωση δημοσίων υπαλλήλων dbb, το συνδικάτο ζητά 10,5% και τουλάχιστον 500 ευρώ περισσότερες αποδοχές για τους εργαζόμενους στο δημόσιο.

Οι εργοδότες είχαν υποβάλει προσφορά στον δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων στα τέλη Φεβρουαρίου. Περιλαμβάνει συνολική αύξηση των μισθών κατά πέντε τοις εκατό σε δύο στάδια και εφάπαξ πληρωμές συνολικού ύψους 2.500 ευρώ.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, η EVG ξεκίνησε επίσης διαπραγματεύσεις με τον σιδηρόδρομο και περίπου 50 άλλες σιδηροδρομικές εταιρείες.

Το συνδικάτο είχε απορρίψει μια αρχική προσφορά των σιδηροδρόμων την περασμένη εβδομάδα. Απαιτεί τουλάχιστον 650 ευρώ περισσότερους μισθούς.

Το συνδικάτο επιδιώκει αύξηση δώδεκα τοις εκατό στους υψηλότερους μισθούς, με τη συλλογική σύμβαση να έχει διάρκεια δώδεκα μηνών.

Μεταξύ άλλων, οι σιδηρόδρομοι είχαν προσφερθεί να αυξήσουν τους μισθούς των 180.000 εργαζομένων που επηρεάζονται συνολικά κατά 5% σε δύο στάδια, καθώς και διάφορες εφάπαξ πληρωμές συνολικού ύψους 2.500 ευρώ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης