Όταν η πυροσβεστική περνούσε από τους δρόμους του Μονάχου

Σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο, οι πρώτοι περιορισμοί εξόδου τέθηκαν σε ισχύ στη Βαυαρία. Η πυροσβεστική προειδοποιούσε με ανακοινώσεις μέσω ηχείων στο Μόναχο.

Ενώ οι πολιτικοί συζητούν για το πώς να προχωρήσουν ενόψει του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων, αυτή την Κυριακή κλείνουμε ένα έτος από τον πρώτο περιορισμό εξόδου στη Βαυαρία – και ελπίζουμε να μείνει σε αυτό το ένα…

Στις 20 Μαρτίου, η πυροσβεστική υπηρεσία του Μονάχου περνούσε από τους δρόμους της πόλης και χρησιμοποιούσε ηχεία για να επιστήσει την προσοχή των πολιτών στο γεγονός ότι θα τεθεί σε ισχύ περιορισμός εξόδου στο Μόναχο και τη Βαυαρία από την επόμενη μέρα, 21 Μαρτίου 2020.

Μόνο εκείνοι που είχαν “σημαντικό λόγο” είχαν το δικαίωμα να βγουν από το διαμέρισμά τους. Όλα ακούγονταν εξωφρενικά εκείνη την εποχή. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως αυτή η κατάσταση – εκτός από ένα μικρό καλοκαιρινό διάλειμμα – θα διαρκέσει ουσιαστικά ένα χρόνο …

“Δεδομένου ότι ούτε ένας εμβολιασμός ούτε μια ειδική θεραπεία είναι προς το παρόν διαθέσιμα, πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα για να καθυστερήσει η περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Ο στόχος είναι να μειωθεί η συνολική επιβάρυνση του συστήματος υγείας και να αποφευχθούν τα μέγιστα φορτία μειώνοντας το ποσοστό μόλυνσης για να διασφαλιστεί η ιατρική περίθαλψη”, δικαιολόγησε η κρατική κυβέρνηση το βήμα που κατέληξε στο πρώτο lockdown σε εθνικό επίπεδο λίγο αργότερα.

Η κατάσταση άλλαξε ένα χρόνο αργότερα με τέτοιο τρόπο ώστε ο εμβολιασμός να είναι πλέον διαθέσιμος. Ακόμη και αν η εκστρατεία εμβολιασμού προχωρά αργά.

Μια άλλη διαφορά μετά από περισσότερες από 365 ημέρες από την κρίση της πανδημίας: Η πυροσβεστική δεν περνά πλέον από τους δρόμους για να ανακοινώσει το (επόμενο;) lockdown…

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ