Η ουκρανική κρίση κυριαρχεί στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου

Η κρίση στην Ουκρανία είναι το κυρίαρχο θέμα της Διάσκεψης Ασφαλείας στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας. Η ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών Baerbock χαρακτήρισε την αύξηση των ρωσικών στρατευμάτων ως μια – κυριολεκτικά – “απολύτως απαράδεκτη απειλή”.

Δεν βλέπει τον κίνδυνο μιας εισβολής να έχει αποτραπεί, ακόμη και μετά την ανακοίνωση του Ρώσου προέδρου Πούτιν στις αρχές της εβδομάδας ότι θα αποσύρει και πάλι κάποια στρατεύματα.

Σε περίπτωση που το Κρεμλίνο εξαπολύσει επίθεση, η Baerbock λέει ότι όλες οι επιλογές είναι πιθανές. Αναφέρθηκε επίσης συγκεκριμένα στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2. Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας δήλωσε επίσης ότι μια εισβολή θα επηρεάσει τον Nord Stream 2.

Κατά την έναρξη της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ είχε καταστήσει σαφές σε ομιλία του ότι θεωρεί ότι η κατάσταση της παγκόσμιας ασφάλειας απειλείται σήμερα περισσότερο από ό,τι κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Μια μικρή παρεξήγηση μεταξύ μεγάλων δυνάμεων θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες, προειδοποίησε.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.