Ουλμ: Ο δήμος έβαλε στους δρόμους κάψουλες ύπνου για αστέγους

Τα επίμονα κοινωνικά προβλήματα χρειάζονται καινοτόμα σχέδια και μερικές φορές λύσεις out of the box. Ή σε αυτήν την περίπτωση, inside the box.

Στην γερμανική πόλη Ulm, βρήκαν τον τρόπο για να βοηθήσουν τους άστεγους της πόλης ώστε να βρουν ένα καταφύγιο τη νύχτα.

Μια ομάδα σχεδιαστών αποφάσισε να αναλάβει δράση με ένα πρόγραμμα που θα έδινε τον κατάλληλο χώρο στους άστεγους για να περάσουν τη νύχτα, μακριά από την παγωνιά και τους κινδύνους του δρόμου.

Οι δημιουργοί έφτιαξαν έτσι κάψουλες-καμπίνες από ξύλο και χάλυβα, σαν «φωλιές», που λειτουργούν ως κρεβάτια όταν κάποιος άστεγος δεν μπορεί να πάει στα κανονικά καταφύγια.

Οι κάψουλες αυτές στην Ουλμ επιτρέπουν στους αστέγους να κοιμηθούν στο εσωτερικό τους, να ζεσταθούν αλλά και να μείνουν μέσα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Έχουν χωρητικότητα έως και δύο άτομα και κλειδώνουν για ασφάλεια. Τα φουτουριστικά pods είναι μόνο για έκτακτες περιπτώσεις και δεν αντικαθιστούν τα κανονικά σπίτια.

Στην ουσία είναι μια πεντάγωνη κάψουλα που ανοίγει προς τα πάνω, ενώ μέσα υπάρχει χώρος για να ξαπλώσεις και στις δύο άκρες παράθυρα.

Η πόρτα της κάψουλας ανοίγει με τη βοήθεια ενός ανιχνευτή κίνησης. Ενώ οι κοινωνικοί λειτουργοί εξηγούν την λειτουργία της στους άστεγους.  Οι άστεγοι είναι υπεύθυνοι και για τον καθαρισμό της καμπίνας πριν από την αναχώρησή τους.

Το project «Ulmer Nest» είναι ακόμη σε πιλοτικό στάδιο και γίνονται τεστ και δοκιμές. Η πρωτότυπη ιδέα, ωστόσο, είναι πολύ χρήσιμη ώστε να μην υπάρχουν άστεγοι στο δρόμο.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.