Παγωνιά στη Γερμανία: Έως μείον 20 βαθμούς προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Ο φετινός Δεκέμβριος θα μπορούσε να είναι ο πιο κρύος των τελευταίων ετών, καθώς θερμοκρασίες μείον 20 βαθμών, πάγος και πυκνό χιόνι θα πλήξουν τη Γερμανία τις επόμενες ημέρες.

Το κρύο αρχίζει πραγματικά να κάνει την εμφάνισή του αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς οι Γερμανοί μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η θερμοκρασία μπορεί να πέσει μέχρι και στους -20 βαθμούς Κελσίου.

Ο Δεκέμβριος ξεκίνησε με χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της Γερμανίας, αλλά φαίνεται ότι ο υδράργυρος θα μπορούσε να πέσει ακόμη πιο χαμηλά για τη δεύτερη εβδομάδα της Advent με καιρικά φαινόμενα και θερμοκρασίες που “παγώνουν τα κόκκαλα”.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του n-tv, Björn Alexander, σε αρκετές περιοχές της Γερμανίας θα μπορούσε να σημειωθεί έντονη χιονόπτωση από 10 έως 20 εκατοστά αυτό το Σαββατοκύριακο – ακόμη και στα πεδινά.

Η Παρασκευή είναι πιθανό να ξεκινήσει ψυχρά, με κρύους ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες -2C, ενώ το Σάββατο θα φέρει μια ισχυρή δόση χιονιού, ιδίως στις βόρειες και ανατολικές περιοχές.

Ο συνδυασμός ψυχρού αέρα και χιονιού θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη και “χαμηλές θερμοκρασίες από μείον 10 έως μείον 20 βαθμούς” τις επόμενες νύχτες, αναφέρει ο μετεωρολόγος.

Ο Alexander προειδοποιεί τους οδηγούς και τους ποδηλάτες ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ολισθηρούς και παγωμένους δρόμους τις επόμενες ημέρες.

Η παγωνιά έχει ήδη πλήξει το Bautzen στην Κάτω Σαξονία, το οποίο αντιμετώπισε μείον 22,4 βαθμούς στις 8 Δεκεμβρίου.

Υπάρχουν όμως και καλά νέα για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, καθώς οι χαμηλότερες οροσειρές στα ανατολικά κρατίδια της Σαξονίας, της Σαξονίας-Άνχαλτ και της Θουριγγίας είναι πλέον καλά καλυμμένες με χιόνι – γεγονός που καθιστά την περιοχή ιδανική για ένα ταξίδι για σκι ή snowboard.

Τι προκαλεί το παγωμένο κύμα στη Γερμανία;

Οι μετεωρολόγοι έχουν αναφέρει αυτό που είναι γνωστό ως “πολική δίνη” – ή τους ταχύτατους, περιστρεφόμενους ανέμους που περικυκλώνουν τις πολικές περιοχές – ως τον κύριο ένοχο πίσω από την τρέχουσα ψυχρή εισβολή.

Κανονικά, η δίνη προστατεύει τη Γερμανία από τους πολύ κρύους αρκτικούς ανέμους. Αλλά οι μετεωρολόγοι λένε ότι η δίνη είναι αυτή τη στιγμή ασταθής και έχει διασπαστεί σε δύο ψυχρά κέντρα.

Αυτό σημαίνει ότι οι παγωμένοι αρκτικοί άνεμοι είναι σε θέση να φτάσουν στην ήπειρο μέσω του δημιουργούμενου κενού.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, η τρέχουσα ψυχρή περίοδος θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.