Παιδιά στο Μόναχο βρήκαν 15.000€ και πήγαν για ψώνια

Βρήκαν 14.900 ευρώ και μετά πήγαν έτσι απλά για ψώνια: Αυτό έκαναν κάποια παιδιά από το Oberhaching στην Άνω Βαυαρία.

Η όλη ιστορία ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου, όταν ένα 13χρονο αγόρι στο Oberhaching βρήκε έναν εγκαταλελειμμένο χαρτοφύλακα σε μια σιδηροδρομική πλατφόρμα.

Covid-19: Ενημερωτική εκστρατεία το φθινόπωρο στη Βαυαρία

Στο εσωτερικό του ανακάλυψε έναν φάκελο με χρήματα. Αντί όμως να αναφέρει το εύρημα στην αστυνομία, το αγόρι κράτησε τη δέσμη των χαρτονομισμάτων και μίλησε στους φίλους του στο σχολείο γι’ αυτό.

Τα παιδιά αποφάσισαν από κοινού να κρατήσουν τα χρήματα και τα χρησιμοποίησαν για να αγοράσουν κοσμήματα, ρούχα, τρόφιμα υψηλής ποιότητας, ακόμη και ένα ηλεκτρονικό σκούτερ, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά από λίγες ημέρες οι γονείς παρατήρησαν τελικά ότι τα παιδιά τους έκαναν αγορές πολύ πέρα από τις δυνατότητές τους. Οι νεαροί κλέφτες ήρθαν αντιμέτωποι με το νόμο και παραδέχτηκαν τα πάντα.

Τα χρήματα βρήκαν τον ιδιοκτήτη τους

Οι γονείς και τα παιδιά μπόρεσαν να επιστρέψουν τις περισσότερες αγορές. Ωστόσο, τελικά έλειπε ένα ποσό άνω των 1.000 ευρώ, το οποίο οι γονείς συγκέντρωσαν οι ίδιοι, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να βρουν τον νόμιμο ιδιοκτήτη των χρημάτων, έναν 62χρονο από το Sauerlach.

Λόγω της ηλικίας τους – όλα κάτω των 14 ετών – τα παιδιά δεν μπορούν να διωχθούν ποινικά. Ωστόσο, η ομοσπονδιακή αστυνομία θέλει να τους καλέσει όλους σε μια διευκρινιστική συζήτηση.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.