Οι παιδίατροι της Γερμανίας απειλούν να κλείσουν τα ιατρεία τους

Θα κλείσουν τα παιδιατρεία της Γερμανίας αυτή την εβδομάδα; Τουλάχιστον αυτή είναι η απειλή της Επαγγελματικής Ένωσης Παιδιάτρων Εφήβων Ιατρών και (BVKJ) στη Βόρεια Ρηνανία. Διότι: ένας κανονισμός του νέου νόμου περί προστασίας από τις λοιμώξεις τους δυσκολεύει.

Από εδώ και στο εξής, όλοι όσοι εισέρχονται σε ιατρεία πρέπει να υποβάλονται σε τεστ – εκτός από τους ίδιους τους ασθενείς. Σε ένα παιδιατρείο, όπου οι ασθενείς έρχονται πάντα με συνοδούς, δηλαδή τους γονείς τους, αυτό είναι σχεδόν αδύνατο.

“Φαίνεται ότι οι πολιτικοί δεν προσπαθούν πλέον ούτε καν να ελέγχουν τους νόμους και τους κανονισμούς που ψηφίζονται για την εφαρμογή τους στην πράξη”, λέει η Christiane Thiele, περιφερειακή πρόεδρος της BVKJ της Βόρειας Ρηνανίας.

“Εάν οι γονείς επιτρέπεται να εισέρχονται στο ιατρείο μόνο με τεστ, δηλαδή περισσότεροι από 100 άνθρωποι κάθε μέρα, αυτό σημαίνει ότι δεν μένει χρόνος για τη θεραπεία και τη φροντίδα των παιδιών”, λέει η Thiele.

Επιπλέον, το προσωπικό πρέπει επίσης να υποβάλεται σε τεστ. Και αυτό, όταν τα παιδιατρεία είναι ήδη υπερφορτωμένα τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με την ένωση, οι παιδίατροι εξετάζουν τώρα αν θα αγνοήσουν σκόπιμα τον νέο νόμο, προκειμένου να μπορέσουν να διατηρήσουν τη φροντίδα των ασθενών. Η εναλλακτική λύση, το κλείσιμο δηλαδή αυτή την εβδομάδα, θα ήταν καταστροφή για τους νεαρούς ασθενείς και τους γονείς.

“Εμείς, οι γιατροί δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να αναπληρώνουμε τις ελλείψεις της πολιτικής”. Εάν δεν επιτευχθεί καμία νομικά ορθή, πρακτική και ουδέτερη ως προς το κόστος διόρθωση μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το κλείσιμο θα προγραμματιστεί με συγκεκριμένους όρους.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.