Πάνω από δύο εκατομμύρια αναμνηστικοί εμβολιασμοί στη Γερμανία

Στη Γερμανία, από τη Δευτέρα έχουν χορηγηθεί περισσότεροι από δύο εκατομμύρια αναμνηστικοί εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI). Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο την Πέμπτη έγιναν 619.000 αναμνηστικοί εμβολιασμοί: χορηγήθηκαν συνολικά 791.000 δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Συγκριτικά: Την Πέμπτη πριν από μια εβδομάδα (18.11.), 428.000 δόσεις είχαν χορηγηθεί ως αναμνηστικός εμβολιασμός, σύμφωνα με το RKI – την προηγούμενη εβδομάδα (11.11.), ο αριθμός ήταν 272.000.

56,8 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 68,3% του συνολικού πληθυσμού, έχουν πλέον εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού. 59 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον μία φορά. Αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό 71%. 8 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν επίσης αναμνηστικό εμβολιασμό.

Το RKI υποθέτει ότι μεταξύ των ενηλίκων έχουν εμβολιαστεί πιθανώς περισσότερα άτομα από ό,τι δείχνουν τα δεδομένα: η εκατό τοις εκατό κάλυψη των εμβολιασμών δεν μπορεί να επιτευχθεί από το σύστημα αναφοράς, αναφέρεται στην επισκόπηση εμβολιασμών του RKI.

Επιπλέον, υπάρχουν σημαντικές περιφερειακές διαφορές στην κατάσταση των εμβολιασμών: Μεταξύ των ομόσπονδων κρατιδίων, η Βρέμη έχει το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων ατόμων που εμβολιάζονται για πρώτη φορά με 82,7%.

Η Βρέμη είναι το πρώτο ομόσπονδο κρατίδιο όπου το 80% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού. Η Σαξονία βρίσκεται στην τελευταία θέση, αλλά έχει πλέον ξεπεράσει και το όριο του 60% πρώτων εμβολιασμών.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.