Πάνω από το 4% ο πληθωρισμός στη Γερμανία για τον Σεπτέμβριο

Πάνω από το 4% αυξήθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία για τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης, σε ένα ακόμα δείγμα των πληθωριστικών πιέσεων στη γερμανική οικονομία.

Αναλυτικά, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 4,1% έναντι 3,9% τον Σεπτέμβριο του 2020 και αντί εκτίμησης για 4,2% των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση του πληθωρισμού στη γερμανική οικονομία από το 1997.

Σε μηνιαίο επίπεδο, ο πληθωρισμός έμεινε στο 0%, όπως και τον Αύγουστο ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση στο 0,1%.

Ο εναρμονισμένος με τις τιμές της Ευρωζώνης πληθωρισμός αυξήθηκε στο 4,3% σε ετήσιο επίπεδο, έναντι 3,4% τον Σεπτέμβριο του 2020 και αντί εκτίμησης των αναλυτών για αύξηση 4%. Σε μηνιαίο επίπεδο, αυξήθηκε κατά 0,3% έναντι ανόδου 0,1% τον Αύγουστο και αντί εκτίμησης των αναλυτών για άνοδο του πληθωρισμού στο 0,2%.

Πηγή: www.insider.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.