Παραίτηση υφυπουργού στη Γερμανία λόγω οικογενειοκρατίας

Photo of author

By Newsroom

Ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας Πάτρικ Γκράιχεν υπέβαλε την Τετάρτη την παραίτησή του, λόγω του σκανδάλου νεποτισμού και κατάχρησης εξουσίας, στου οποίου το επίκεντρο βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες.

«Είναι μια δύσκολη απόφαση. Δύσκολη για μένα και σκληρή για τον Πάτρικ Γκράιχεν», δήλωσε εμφανώς φορτισμένος ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και πρόσθεσε ότι «οι άνθρωποι κάνουν λάθη, αλλά εδώ πρόκειται για υπερβολικά πολλά λάθη», τα οποία αποκάλυψε ο εσωτερικός έλεγχος του υπουργείου.

«Αποφασίσαμε να μην συνεχίσουμε τη συνεργασία μας», συνέχισε ο υπουργός και τόνισε ότι «το διακύβευμα είναι η διαφύλαξη της αξιοπιστίας του υπουργείου ως θεσμού».

Ο Πάτρικ Χάμπεκ, ο οποίος μέχρι τώρα κάλυπτε τον στενό συνεργάτη του, με την έγκριση μάλιστα του καγκελάριου Όλαφ Σολτς, δήλωσε ακόμη ότι ο Γκράιχεν δέχθηκε μεγαλύτερη κριτική από όση του αναλογούσε και κακόβουλα σχόλια από ακροδεξιούς κύκλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία αναπαρήχθησαν κατόπιν από φιλορωσικούς λογαριασμούς.

«Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά, αλλά δεν πρέπει και δεν επιτρέπεται η πολιτική αντιπαράθεση να γίνεται με αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε ο υπουργός.

Το σκάνδαλο ξέσπασε στις αρχές Μαΐου, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Γκράιχεν συμμετείχε στην επιτροπή που επέλεξε τον κουμπάρο του, Μίχαελ Σέφερ, ως επικεφαλής της εποπτευόμενης από το υπουργείο Οικονομίας Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ενέργειας (Dena).

Όπως προέκυψε όμως από τις εσωτερικές έρευνες, προνομιακή μεταχείριση είχε και περιβαλλοντική οργάνωση στην οποία ηγετική θέση κατέχει η αδελφή του Γκράιχεν, Βερένα, η οποία είναι και σύζυγος του έτερου υφυπουργού Οικονομίας Μίχαελ Κέλνερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης