Παραιτήθηκε ο επίτιμος πρόξενος της Ρωσίας στη Νυρεμβέργη

Ο επίτιμος πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Νυρεμβέργη, Nikolaus Knauf, παραιτήθηκε από το αξίωμά του. Προηγουμένως, η εταιρεία του στην Κάτω Φραγκονία έκλεισε τα εργοστάσιά της στην Ουκρανία.

Για 23 χρόνια, ο επιχειρηματίας από την Κάτω Φραγκονία, Nikolaus Knauf, ήταν ο επίτιμος πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Νυρεμβέργη.

Για τον επιχειρηματία από την Κάτω Φραγκονία, “ήταν πάντα σημαντικό να χτίζονται γέφυρες μεταξύ των ανθρώπων στη Γερμανία και τη Ρωσία”, δήλωσε ένας υπάλληλος του επίτιμου προξενείου στο Bayerischer Rundfunk.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Knauf “διοργάνωσε ή υποστήριξε μεγάλο αριθμό πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων που φέρνουν κοντά τους ανθρώπους και στις δύο χώρες” από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του το 1999.

Διαμεσολαβητής μεταξύ ρωσικών και βαυαρικών εταιρειών

Σύμφωνα με την επιστολή, ο Knauf τερμάτισε την εθελοντική του εργασία την περασμένη Παρασκευή. Δεν δόθηκε κανένας λόγος για την κίνηση αυτή.

Σύμφωνα με τις δικές του πληροφορίες, το Επίτιμο Προξενείο θεωρεί τον εαυτό του ως μεσολαβητή μεταξύ ρωσικών και βαυαρικών εταιρειών.

Στόχος είναι η προώθηση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Επιπλέον, το προξενείο συμμετέχει στην προώθηση του πολιτισμού και υποστηρίζει την αμοιβαία πολιτιστική κατανόηση.

Ο Nikolaus Knauf συναντήθηκε με τον Πούτιν στη “Συνάντηση Επιχειρηματικών Ηγετών”

Ο Nikolas Knauf συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της “Συνάντησης Ηγεσίας Οικονομία 2010” της Süddeutsche Zeitung στο Βερολίνο, όπου υψηλόβαθμες προσωπικότητες της οικονομίας συναντήθηκαν για ένα συνέδριο.

Εκείνη την εποχή, ο Knauf και ο Πούτιν στάθηκαν στο βήμα μαζί, μεταξύ άλλων, με τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank, Josef Ackermann, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens, Peter Löscher, και τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Volkswagen AG, Martin Winterkorn, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης.

Ο Knauf αντέδρασε στον ρωσικό επιθετικό πόλεμο

Ο επιχειρηματίας Nikolaus Knauf ανέδειξε την ομώνυμη εταιρεία γύψου από το Iphofen στην περιοχή του Kitzingen σε παγκόσμιο ηγέτη της αγοράς. Ο κατασκευαστής δομικών υλικών δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως. Η Knauf έχει επίσης παραγωγή στην Ουκρανία.

Πρόκειται για ένα εργοστάσιο παραγωγής γυψοσανίδων στην περιοχή Donbass καθώς και ένα μικρότερο εργοστάσιο στο Κίεβο. Η εταιρεία της Κάτω Φραγκονίας απασχολεί 598 άτομα στην Ουκρανία.

Μία ημέρα μετά την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, η Knauf έκλεισε τα εργοστάσιά της στην Ουκρανία. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι εργαζόμενοι στάλθηκαν στα σπίτια τους προληπτικά για λόγους ασφαλείας.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Περισσότερα για την Ρωσο-Ουκρανική κρίση: ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.