Παρακολούθηση: Περισσότερες από 10.000 κάμερες στο Μόναχο

Αρκετή ασφάλεια… ή αρκετή παρακολούθηση; Όπως το δει κανείς. Το Μόναχο διαθέτει περισσότερες από 10.000 κάμερες

Συχνά δεν παρατηρούμε καν συνειδητά τα ηλεκτρονικά μάτια που μας παρακολουθούν. Κολλημένα κάτω από την οροφή τρένων και λεωφορείων, κρέμονται σε κτίρια, φώτα και φανάρια.

Οι κάμερες πρέπει να εξυπηρετούν την ασφάλεια, να ενισχύουν το καθημερινό αίσθημα ασφάλειας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερες από 10.000 βιντεοκάμερες που χρησιμοποιούνται από αρχές, ιδρύματα και δημόσιες υπηρεσίες στο Μόναχο.

Πάνω από 400 κάμερες παρακολουθούν την οδική κυκλοφορία και περίπου 5.800 τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες, όπως φαίνεται από τους καταλόγους του τμήματος περιφερειακής διοίκησης (KVR) και της εταιρείας μεταφορών του Μονάχου (MVG).

Η MVG διαθέτει 1.718 κάμερες στις πλατφόρμες και στους ημιώροφους των 100 υπόγειων σταθμών, οι λήψεις των οποίων αποθηκεύονται για επτά ημέρες.

Υπάρχουν 1.332 κάμερες σε 276 οχήματα μετρό. Υπάρχουν 1.820 κάμερες σε 403 οχήματα σε λεωφορεία και 924 κάμερες σε 120 οχήματα τραμ.

Οι λήψεις αποθηκεύονται για 48 ώρες. Υπάρχουν επίσης αμέτρητες κάμερες παρακολούθησης σε τράπεζες, καταστήματα, εταιρείες και σε πόρτες κατοικιών.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.