Παράνομη η αύξηση τελών λογαριασμών: Πως να πάρετε πίσω τα χρήματά

Η αύξηση των τελών λογαριασμών σε τράπεζες και ταμιευτήρια είναι παράνομη. Αυτό επιβεβαιώθηκε με απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου. Έτσι, τώρα οι πελάτες μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω.

Kassel – Όλο και περισσότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καταργούν τους δωρεάν λογαριασμούς λόγω των χαμηλών επιτοκίων.

Αντ’ αυτού, ισχύουν είτε ορισμένοι όροι, όπως μια ελάχιστη μηνιαία καταβολή ενός συγκεκριμένου ποσού, είτε γενικά οφείλεται μια χρέωση.

Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό για τους καταναλωτές που άνοιξαν λογαριασμό όταν ήταν ακόμη δωρεάν και στη συνέχεια έλαβαν αλληλογραφία σχετικά με την καταβολή τελών από την τράπεζά τους.

Στη συνέχεια, οι πελάτες ενημερώθηκαν με επιστολές ότι ο προηγούμενος δωρεάν τρέχων λογαριασμός τους θα είναι επί πληρωμή από μια συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά ή ότι οι χρεώσεις διαχείρισης λογαριασμού θα αυξηθούν.

Όταν κάνουν αλλαγές, οι τράπεζες αναφέρονται κυρίως στους γενικούς όρους και προϋποθέσεις τους. Κατά κανόνα, τέτοιες ρήτρες δεν περιέχουν ακριβέστερες πληροφορίες σχετικά με το εύρος των αλλαγών.

Είναι υποχρεωμένες να ενημερώνουν γραπτώς τους πελάτες τους για τέτοιες συμβατικές αλλαγές.

Στη συνέχεια, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα αν θέλουν να καταγγείλουν τη σχετική σύμβαση δωρεάν και χωρίς προειδοποίηση.

Η τήρηση των αρχικών συνθηκών είναι δυνατή μόνο με ενεργή αντίδρασή τους.

Η Ομοσπονδιακή Ένωση Κέντρων Καταναλωτών και Ενώσεων Καταναλωτών (vzbv) άσκησε αγωγή κατά αυτής της διαδικασίας στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Καρλσρούης.

Αφορά ακριβώς έναν από τους όρους και τις προϋποθέσεις της Postbank, ο οποίος, ωστόσο, χρησιμοποιείται επίσης στους γενικούς όρους και προϋποθέσεις άλλων ιδιωτικών τραπεζών και ταμιευτηρίων.

Βεβαίως, αυτές οι διαδικασίες βασίζονται στο νόμο, αλλά όχι για όλες τις συμφωνίες και όχι στη βάση τόσο ευρέων όρων και προϋποθέσεων, σύμφωνα με τους υποστηρικτές των καταναλωτών που τελικά είχαν επιτυχία με την αγωγή τους.

Αντίστοιχες ρήτρες στους γενικούς όρους και προϋποθέσεις μιας τράπεζας είναι αναποτελεσματικές εάν παραπλανούν τη συγκατάθεση του πελάτη για αλλαγές στους γενικούς όρους και προϋποθέσεις και ειδικούς όρους χωρίς περιορισμούς περιεχομένου, σύμφωνα με δήλωση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου.

Αναλυτικά, αυτό σημαίνει: Στο μέλλον δεν θα είναι πλέον αρκετό εάν οι πελάτες δεν αντιτίθενται σε οποιεσδήποτε αλλαγές στη σύμβαση. Αυτό σημαίνει επίσης ότι εάν οι τράπεζες αλλάξουν τους όρους και τις προϋποθέσεις τους χωρίς τη συγκατάθεση του πελάτη, πρέπει πάντα να ελέγχεται αν αυτό είναι άδικο για τους καταναλωτές, συνοψίζει η Stiftung Warentest τη μελλοντική διαδικασία.

Τι σημαίνει όμως αυτό για τους πληγέντες; Η ουσία είναι ότι οποιαδήποτε αύξηση των τελών λογαριασμών από τις τράπεζες και τα ταμιευτήρια είναι άκυρες με την απόφαση.

Οι πελάτες πρέπει να πληρώσουν μόνο τα τέλη που ίσχυαν κατά το άνοιγμα του λογαριασμού. Οι τράπεζες και τα ταμιευτήρια πρέπει να αποζημιώσουν τους πελάτες τους για τις εσφαλμένες χρεώσεις διαχείρισης λογαριασμού με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Η Stiftung Warentest εκτιμά ότι το ποσό των αποπληρωμών βρίσκεται σε τριψήφιο εύρος σε πολλές περιπτώσεις.

Ωστόσο, δεν είναι δυνατή η επιστροφή χρημάτων που έχουν πληρωθεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 2018.

“Αυτή είναι μια καλή απόφαση για τους καταναλωτές και στέλνει ένα μήνυμα σε ολόκληρο τον τραπεζικό κλάδο. Ήταν καλό και σωστό να πάμε στα δικαστήρια και τελικά να δημιουργήσουμε ασφάλεια δικαίου για τους καταναλωτές”, δήλωσε ο Klaus Müller, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Γερμανικής Ένωσης Καταναλωτών (vzbv) μετά την απόφαση.

“Η απόφαση προσφέρει πραγματική προστιθέμενη αξία για τους πελάτες των τραπεζών, διότι αυξάνει την οικονομική τους ασφάλεια και την προβλεψιμότητα”, συνέχισε ο Müller.

Αλλά πώς οι πελάτες τραπεζών μπορούν να λάβουν πίσω τις πληρωμές που πραγματοποίησαν;

Σύμφωνα με την Stiftung Warentest, οι πελάτες των τραπεζών και των ταμιευτηρίων θα πρέπει να αναμένουν την αυτόματη επιστροφή των παράνομων χρεώσεων.

Ωστόσο, η εμπειρία δείχνει ότι αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Σε περίπτωση αμφιβολίας, οι πελάτες πρέπει να διερευνήσουν μόνοι τους τα ποσά που κατέβαλαν κατά το άνοιγμα του λογαριασμού – και επομένως επίσης πόσο υψηλό είναι το ποσό που πρέπει να τους επιστραφεί.

Μόνο τότε μπορούν να ζητήσουν την επιστροφή των χρημάτων. Ωστόσο, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι νομικά υποχρεωμένα να παρέχουν στους πελάτες μια λίστα με τα καταβληθέντα τέλη.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.