Παρατείνεται η οικονομική ενίσχυση για επιχειρήσεις στη Γερμανία

Η ενδιάμεση οικονομική ενίσχυση για τις επιχειρήσεις με πτώση των πωλήσεων που συνδέεται με την πανδημία πρόκειται να παραταθεί έως το τέλος Ιουνίου.

Όπως εξήγησε το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας στην Deutsche Presse-Agentur, έχει επιτευχθεί συμφωνία για παράταση μεταξύ των υπουργείων.

Μέχρι στιγμής, η ενδιάμεση ενίσχυση IV περιορίζεται μέχρι το τέλος Μαρτίου. Ο υπουργός Οικονομίας Robert Habeck είχε ήδη διαμηνύσει την περασμένη εβδομάδα ότι η ενδιάμεση ενίσχυση IV θα παραταθεί κατά τρεις μήνες.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε ήδη παρατείνει τους κανονισμούς σχετικά με τις ευκολότερες προϋποθέσεις για το επίδομα βραχείας απασχόλησης (Kurzarbeit) κατά τρεις μήνες έως τις 30 Ιουνίου.

Η βοήθεια ύψους δισεκατομμυρίων, είναι το κεντρικό εργαλείο διαχείρισης της κρίσης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την άμβλυνση των επιπτώσεων της πανδημίας στις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας.

Υποστηρίζονται οι εταιρείες με μείωση του κύκλου εργασιών κατά τουλάχιστον 30 τοις εκατό που σχετίζεται με την πανδημία. Κατά κανόνα, η συγκριτική τιμή είναι ο αντίστοιχος μήνας του έτους 2019 πριν από την πανδημία.

Επιστρέφονται σταθερές λειτουργικές δαπάνες όπως ενοίκια και μισθώματα ή δαπάνες για ηλεκτρικό ρεύμα και ασφάλιση. Το ποσό της επιδότησης κλιμακώνεται ανάλογα με το ύψος της πτώσης του κύκλου εργασιών.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.