Πασσάου: Χριστουγεννιάτικα φώτα παρά την ενεργειακή κρίση

Αν και η ενεργειακή κρίση έχει καταστήσει αναγκαία την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, η πόλη του Πασσάου δεν θέλει να στερηθεί εντελώς τα χριστουγεννιάτικα φώτα της. Ωστόσο, δεν θα είναι τόσο πλούσιες όσο τα προηγούμενα χρόνια.

Τα λαμπερά αστέρια και τα φωτισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα στα κέντρα των πόλεων δημιουργούν μια ρομαντική ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Φέτος, ωστόσο, το σύνθημα είναι: εξοικονόμηση χρημάτων. Η πόλη του Πασσάου αποφάσισε ωστόσο να έχει χριστουγεννιάτικα φώτα – αν και σε μειωμένη μορφή.

Τρεις ώρες λιγότερο φως

Η Επιτροπή Κλίματος και Περιβάλλοντος του Πασσάου αποφάσισε τη Δευτέρα ότι τα φώτα θα ανάβουν μόνο μεταξύ 16:00 και 22:00.

Προηγουμένως, τα φώτα στα σοκάκια της παλιάς πόλης ήταν αναμμένα από τις 15: μ.μ. έως τις 00:00.

Κατά συνέπεια, τα φώτα θα τοποθετηθούν μόνο εκεί όπου είναι δυνατός ο χρονικός έλεγχος – συγκεκριμένα: στην περιοχή του πεζόδρομου μέχρι το Paulusbogen και στα παράπλευρα σοκάκια. Ο αριθμός των φωτισμένων χριστουγεννιάτικων δέντρων θα μειωθεί επίσης. Το αντίστοιχο σχέδιο της διοίκησης εγκρίθηκε ομόφωνα από τους δημοτικούς συμβούλους.

250.000 φώτα LED τα προηγούμενα χρόνια

Ωστόσο, η πλειονότητα των χριστουγεννιάτικων λαμπτήρων στα σπίτια και τα καταστήματα στον πεζόδρομο του Passau συντονίζεται από την ένωση City Marketing Passau.

Τα τελευταία χρόνια, περισσότερες από 200 επιχειρήσεις και χορηγοί εγκατέστησαν και χρηματοδότησαν τα τέσσερα χιλιόμετρα φώτων με συνολικά 250.000 φώτα LED. Δεν είναι ακόμη γνωστό πώς θα σχεδιάσει το City Marketing τον φωτισμό φέτος.

Άλλες πόλεις αγωνίζονται επίσης με τον χριστουγεννιάτικο φωτισμό

Λόγω της ενεργειακής κρίσης, ο χριστουγεννιάτικος φωτισμός αποτελεί επίσης ζήτημα σε πολλές άλλες πόλεις και κωμοπόλεις της ανατολικής Βαυαρίας.

Το δημοτικό συμβούλιο του Τσαμ ψήφισε την περασμένη εβδομάδα να περιορίσει τη διάρκεια του φωτισμού και να μην χρησιμοποιήσει ορισμένα ενεργοβόρα στοιχεία.

Το Wörth στην περιφέρεια του Regensburg καταργεί εντελώς τον δημοτικό χριστουγεννιάτικο φωτισμό. Μεγαλύτερες πόλεις όπως το Ρέγκενσμπουργκ, το Άμπεργκ και το Βάιντεν θα αποφασίσουν σχετικά τις επόμενες ημέρες.

Περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων στο Πασσάου

Στο Πασσάου, εν τω μεταξύ, θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας: Μεταξύ άλλων, περίπου 3.000 προκαθορισμένες θερμοστατικές κεφαλές θα εγκατασταθούν σε δημοτικά ακίνητα. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι η θερμοκρασία του δωματίου ρυθμίζεται στους 20 βαθμούς.

Οι ενεργειακά αποδοτικές ανακαινίσεις κτιρίων, η περαιτέρω μετατροπή σε φωτισμό LED και η εγκατάσταση περισσότερων φωτοβολταϊκών συστημάτων θα πρέπει επίσης να αντιμετωπιστούν γρήγορα.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.