Πατέρες στη Βαυαρία σπάνια μένουν με άρρωστα παιδιά

Σύμφωνα με έρευνα της ασφαλιστικής εταιρείας υγείας KKH, οι Βαυαροί πατέρες είναι ουραγοί όσον αφορά τη φροντίδα των άρρωστων παιδιών σε όλα τα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, αντιστοιχούσαν στο 19,5% του συνόλου των ημερών ασθένειας των παιδιών, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το KKH.

Πρόκειται για μείωση κατά 1,2 ποσοστιαίες μονάδες και τη χαμηλότερη τιμή από τα 15 ομόσπονδα κράτη που εξετάστηκαν. Το KKH δεν παρείχε στοιχεία για τη Βρέμη, επειδή ο αριθμός των περιπτώσεων ήταν πολύ μικρός.

Ο παγγερμανικός μέσος όρος ήταν 23,1% άνδρες. Οι πρώτοι ήταν η Θουριγγία με 28,7% και το Αμβούργο με 28%. Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό βρέθηκε στη Βάδη-Βυρτεμβέργη με 20,4%.

Για τα στατιστικά στοιχεία, η KKH αξιολόγησε σχεδόν 100.000 ημέρες ασθένειας των παιδιών σε παγγερμανικό επίπεδο μεταξύ των περίπου 1,6 εκατομμυρίων ασφαλισμένων της.

Τα στοιχεία μπορεί να είναι στρεβλά υπό ορισμένες συνθήκες, καθώς τα μέλη ενός ταμείου υποχρεωτικής ασφάλισης υγείας δεν είναι κατ’ ανάγκη αντιπροσωπευτικά του κοινωνικού συνόλου, αλλά οι τάσεις και οι εξελίξεις μπορούν σίγουρα να διαβαστούν από αυτά.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης