Περικοπές: Η H&M απολύει 1500 υπαλλήλους στη Γερμανία

Ο όμιλος μόδας Hennes & Mauritz (H&M) έχει καταγράψει ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων στο τελευταίο τρίμηνο και σε αυτό το πλαίσιο έρχονται προγραμματισμένα μέτρα περικοπής της “χασούρας”

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα πρέπει να δαπανήσει 800 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες (73 εκατομμύρια ευρώ) για την περικοπή 1500 θέσεων εργασίας για τη μείωση του διοικητικού κόστους και για άλλα μέτρα.

Οι Σουηδοί αναμένουν ότι τα μέτρα θα οδηγήσουν σε ετήσια εξοικονόμηση περίπου 2 δισεκατομμυρίων κορονών, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Η διοίκηση της H&M είχε ήδη επισημάνει τις επιβαρύνσεις από το κόστος των εμπορευματικών μεταφορών και των πρώτων υλών κατά την παρουσίαση των επιχειρηματικών μεγεθών στα τέλη Σεπτεμβρίου και είχε ανακοινώσει περικοπές κόστους.

Συνολικά, η H&M απασχολούσε περίπου 155.000 άτομα κατά την τελευταία καταμέτρηση.

Φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.