Περικοπές στα ΜΜΜ του Μονάχου MVG: Δείτε το πρόγραμμα

Το δημαρχείο προτείνει μειωμένα διαστήματα για το μετρό, το τραμ και τα λεωφορεία, προκειμένου να εξοικονομηθούν σχεδόν 25 εκατομμύρια ευρώ. Τι κρύβεται πίσω από αυτό;

Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένα όνειρο στο δημαρχείο που κυβερνάται από το πράσινο: όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να απαλλαγούν από τα αυτοκίνητά τους και εκεί που υπήρχαν θέσεις στάθμευσης, οι άνθρωποι θα πρέπει να πίνουν καφέ ή να καλλιεργούν δέντρα.

Αυτό το όνειρο μπορεί να καταρρεύσει. Αντί να επεκτείνει τις δημόσιες συγκοινωνίες, το δημαρχείο συζητάει για το πόσο πρέπει να περικόψει τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Ο Δήμος θέλει να εξοικονομήσει 25 εκατομμύρια για τις δημόσιες συγκοινωνίες

Σε ένα κοινό σχέδιο ψηφίσματος, οι υπηρεσίες κινητικότητας και οικονομίας προτείνουν μέτρα για την εξοικονόμηση 24,6 εκατομμυρίων ευρώ σε λεωφορεία, τραμ και μετρό.

Οι μειώσεις των υπηρεσιών σημαίνουν “αισθητές περικοπές στις δημόσιες συγκοινωνίες και στους κατοίκους του Μονάχου”, σύμφωνα με τα έγγραφα.

Στη γραμμή U4 μεταξύ Theresienwiese και Arabellapark, το μετρό θα λειτουργεί μόνο κάθε δέκα λεπτά.

Η γραμμή U6, η οποία εκτελούσε δρομολόγια ανά 3 1/3 λεπτά μεταξύ Münchner Freiheit και Harras, πρόκειται επίσης να καταργηθεί.

Το U7 πρόκειται να ακυρωθεί εντελώς κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων και του καλοκαιριού.

Τα τραμ δεν θα εκτελούν πλέον δρομολόγια ανά δέκα λεπτά μετά τις 8 μ.μ. Και τα Σαββατοκύριακα, το τραμ θα πρέπει να εκτελεί δρομολόγια ανά δέκα λεπτά μόνο από τις 11 π.μ.

Η ίδια πρόταση έχει γίνει και για τα λεωφορεία του μετρό, δηλαδή για τις γραμμές με διψήφιους αριθμούς.

Η γραμμή 28 του τραμ, η οποία εκτελεί δρομολόγια από την πλατεία Scheidplatz προς το Sendlinger-Tor, πρόκειται να καταργηθεί εντελώς τις Κυριακές και τις αργίες.

Η επιστροφή στο σπίτι τη νύχτα θα γίνει επίσης πιο δύσκολη: τα νυχτερινά τραμ N19 και N27 δεν θα κυκλοφορούν πλέον κάθε 15 λεπτά τα Σαββατοκύριακα μεταξύ Pasing και κέντρου της πόλης ή μεταξύ Petuelring και St.-Martins-Platz.

Η νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή N40, η οποία εκτελεί δρομολόγια από το Klinikum Großhadern μέσω του κέντρου της πόλης προς τα βόρεια προς το Kieferngarten, θα σταματήσει να εκτελεί δρομολόγια ανά 15 λεπτά, όπως και η γραμμή N41 (Fürstenried – Feldmoching).

Οι λεωφορειακές γραμμές εξπρές X30 (Harras – Arabellapark) και X35 (Moosach Bahnhof – Alte Heide) πρόκειται να καταργηθούν πλήρως.

Άλλες λεωφορειακές γραμμές δεν θα εκτελούν πλέον δρομολόγια ανά δέκα λεπτά.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.