Αναζητούνται περιοχές για 400 ανεμογεννήτριες γύρω από το Μόναχο

Αναζητούνται περιοχές για 400 ανεμογεννήτριες γύρω από το Μόναχο: “Ή θα έρθουμε πιο κοντά στους ανθρώπους ή πιο κοντά στη φύση”.

Έως και 400 ανεμογεννήτριες θα μπορούσαν να κατασκευαστούν μέσα και γύρω από το Μόναχο. Οι δήμοι πρέπει να βρουν χώρους γι’ αυτά. Ο επικεφαλής της ένωσης σχεδιασμού εξηγεί πώς θα επιτευχθεί αυτό.

Αξιοποίηση της δύναμης του ανέμου για την τροφοδοσία της Βαυαρίας με πράσινη ηλεκτρική ενέργεια: θεωρητικά, μόνο στην περιοχή του Μονάχου θα μπορούσαν να κατασκευαστούν έως και 400 ανεμογεννήτριες.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέτει σαφείς στόχους με τον νόμο για τις ανεμογεννήτριες: Η Βαυαρία πρέπει να διαθέσει το 1,1% της γης της για ανεμογεννήτριες μέχρι το τέλος του 2026 και να ορίσει ακόμη και το 1,8% μέχρι το τέλος του 2032.

Οι 18 περιφέρειες σχεδιασμού στη Βαυαρία θα καθορίσουν τις περιοχές προτεραιότητας.

Η περιοχή σχεδιασμού του Μονάχου (Περιφέρεια 14) περιλαμβάνει την πρωτεύουσα του κρατιδίου, το Μόναχο, και τις περιφέρειες Dachau, Ebersberg, Erding, Freising, Fürstenfeldbruck, Landsberg, Μόναχο και Starnberg.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Περιφερειακού Σχεδιασμού, Christian Breu, ξεκίνησε αμέσως τις εργασίες.

Σήμερα, Τρίτη, τα μέλη της επιτροπής σχεδιασμού θα συναντηθούν στο Oberhaching για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα και να έχουν το νου τους: Διότι μέχρι το τέλος του 2026, 61 τετραγωνικά χιλιόμετρα πρέπει να βρεθούν για αιολική ενέργεια.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.