Περιορισμοί επαφών στη NRW: Τι ισχύει τώρα για ιδιωτικές συναντήσεις

Περιορισμοί επαφής ισχύουν στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Οι κανονισμοί για τις ιδιωτικές συναντήσεις δεν είναι παντού οι ίδιοι. Ακολουθεί μια επισκόπηση.

Hamm – Το τρίτο κύμα του κορωνοϊού φαίνεται τελικά να σπάει. Ο ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας Jens Spahn προειδοποιεί τους πολίτες να προσέχουν.

Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, ο δείκτης επίπτωσης 7 ημερών σε πολλούς δήμους εξακολουθεί να είναι πάνω από 100, και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και πάνω από 200.

Σε ορισμένες περιφέρειες και πόλεις, η πρώτη χαλάρωση οφείλεται και πάλι στον απότομα φθίνοντα αριθμό.

Και τώρα θα ισχύουν επίσης πλεονεκτήματα για όσους έχουν εμβολιαστεί και για όσους έχουν αναρρώσει.

Ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση των περιορισμών επαφής; Ποιοι κανόνες για ιδιωτικές συναντήσεις και πού θα ισχύουν;

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να καταστεί σαφές: Κάθε δήμος έχει την επιλογή να δημιουργήσει τους δικούς του, αυστηρότερους κανόνες που υπερβαίνουν τα διατάγματα του κρατιδίου και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Αυτό ισχύει επίσης για τους περιορισμούς επαφών. Κατά κανόνα, ωστόσο, ισχύουν τα ακόλουθα:

Εάν ο δείκτης επίπτωσης 7 ημερών σε μια περιφέρεια ή πόλη είναι σταθερά κάτω από 100 (για πέντε συνεχόμενες ημέρες), δεν θα ισχύουν πλέον αυστηρά μέτρα.

Σύμφωνα με το διάταγμα του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, αυτό σημαίνει: Επιτρέπονται ιδιωτικές συναντήσεις δύο νοικοκυριών με έως πέντε άτομα ή μέλη ενός νοικοκυριού συν ένα άλλο άτομο. Τα παιδιά έως 14 ετών δεν μετράνε.

Το διάταγμα δεν ισχύει για ιδιωτικούς χώρους.

Προσοχή όμως: Πολλοί δήμοι στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία έχουν εκδώσει τους δικούς τους κανόνες για ιδιωτικούς χώρους με γενικό διάταγμα. Απαγορεύονται γενικά πάρτι και παρόμοιες συγκεντρώσεις.

Προκειμένου να αποφευχθεί ένα συνονθύλευμα κανονισμών, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέσπισε πρόσφατα το ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης με ομοιόμορφους κανόνες στον νόμο περί προστασίας κατά των λοιμώξεων.

Αυτά τα πρόσθετα, σε εθνικό επίπεδο μέτρα ισχύουν εάν ο δείκτης επίπτωσης σε μια περιφέρεια ή πόλη είναι πάνω από 100 για τρεις συνεχόμενες ημέρες.

Όταν εφαρμόζεται το ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης, ένα νοικοκυριό σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους μπορεί να συναντηθεί με το πολύ ένα άλλο άτομο.

Ένα άλλο μέτρο των ομοσπονδιακών κανόνων είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας, η οποία ισχύει επίσης μόνο σε δήμους με υψηλή συχνότητα.

Για άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού ή έχουν αναρρώσει από τη νόσο με Covid-19, δεν θα υπάρχουν πλέον περιορισμοί επαφής στο μέλλον.

Την Παρασκευή (7 Μαΐου), το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο ενέκρινε ένα διάταγμα το οποίο καταργεί πολλούς κανόνες για τα ανοσοποιημένα άτομα.

Τα εμβολιασμένα και τα αναρρωμένα άτομα μπορούν να συναντηθούν ξανά χωρίς περιορισμούς. Επιπλέον, δεν θα συνυπολογίζονται πλέον σε ιδιωτικές συναντήσεις με άλλα άτομα.

Αυτό σημαίνει: Όπου επί του παρόντος επιτρέπεται ένα νοικοκυριό να συναντηθεί με ένα μόνο άλλο άτομο (συν παιδιά έως 14 ετών), οποιοσδήποτε αριθμός εμβολιασμένων και αναρρωμένων ατόμων θα μπορούσε να συμμετάσχει στη συνάντηση αυτή.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.