Γερμανία: Περιορισμοί και για εμβολιασμένους σε πληττόμενες περιοχές

Αυστηρότερους περιορισμούς και για τους εμβολιασμένους, προκειμένου να ανασχεθεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας, εισηγείται η Πρόεδρος του Γερμανικού Συμβουλίου Ηθικής και Δεοντολογίας Αλένα Μπούιξ, με το βλέμμα και στη νέα παραλλαγή «Όμικρον».

Διαβεβαίωσε πάντως ότι οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους είναι απολύτως δικαιολογημένοι, από ηθικής άποψης.

Επαρκούν οι περιορισμοί μόνο για τους ανεμβολίαστους;

Το ζήτημα είναι εάν επαρκούν οι περιορισμοί μόνο για τους ανεμβολίαστους ή εάν «τουλάχιστον στις βαρύτερα πληττόμενες περιοχές είναι αναγκαίοι επιπλέον περιορισμοί και για τους εμβολιασμένους», δήλωσε η κυρία Μπούιξ στην Rheinische Post και αναφέρθηκε στην παραλλαγή «Όμικρον», η οποία προκαλεί ήδη μεγάλη ανησυχία.

«Λόγω της κατά τόπους υπερβολικής επιβάρυνσης του συστήματος Υγείας, με ασθενείς να διακομίζονται σε όλη τη Γερμανία από την Πολεμική Αεροπορία, από ηθικής άποψης οι περιορισμοί επαφών που έχουν ήδη επιβληθεί σε διάφορα ομόσπονδα κρατίδια για τους ανεμβολίαστους είναι σαφώς δικαιολογημένοι», πρόσθεσε η Πρόεδρος του Συμβουλίου και επισήμανε ότι «είναι πλέον ξεκάθαρο ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί συμβάλλουν πολύ περισσότερο στην εξάπλωση του ιού, αρρωσταίνουν συχνότερα και χρειάζονται συχνότερα νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας»

Πηγή: iefimerida

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.