Περιορισμοί στη Γερμανία; Δικαιολογημένοι για τον ιατρικό σύλλογο

Θα πρέπει τα άτομα που δεν εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού να βρίσκονται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τα εμβολιασμένα άτομα; Το ερώτημα αυτό προκαλεί πολλές συζητήσεις.

Η Ellen Lundershausen, αντιπρόεδρος του Γερμανικού Ιατρικού Συλλόγου, θεωρεί δικαιολογημένο τον αποκλεισμό των μη εμβολιασμένων ατόμων από επισκέψεις στον κινηματογράφο ή σε εστιατόρια, για παράδειγμα, για το δικό τους συμφέρον.

Εξήγησε μαζί με τον επικεφαλής του Κέντρου Δεοντολογίας του Πανεπιστημίου της Ιένας, Nikolaus Knoepffler, ότι ένα τέτοιο βήμα είναι “μόνο συνεπές, καθώς προστατεύονται από το να κολλήσουν μια ασθένεια που είναι απειλητική για τη ζωή τους ή από το να μολύνουν οι ίδιοι άλλους”.

Και οι δύο θεωρούν “ηθική υποχρέωση των ενηλίκων να εμβολιαστούν” ενόψει των συνεπακόλουθων ζημιών της πανδημίας με τη μορφή κλεισίματος εστιατορίων, καταστημάτων και σχολείων. Εξαίρεση αποτελούν τα άτομα που έχουν σημαντικούς ιατρικούς λόγους να μην εμβολιαστούν.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.