Περιορισμός εξόδων στη Στουτγκάρδη: Καταστήματα ασυνήθιστα άδεια

Τραμ με πολλές κενές θέσεις, μία μη γεμάτη Königstrasse, ένα σχεδόν άδειο εμπορικό κέντρο Milaneo. Οι περιορισμοί εξόδου έχουν ήδη αντίκτυπο στο κέντρο της Στουτγκάρδης.

Μερικοί το αποκαλούν χαλαρές αγορές, άλλοι καταστροφή

Στη Στουτγκάρδη το προτελευταίο Σάββατο πριν από τα Χριστούγεννα – μια ασυνήθιστη εικόνα φέτος. Αφού η κρατική κυβέρνηση εξέδωσε περιορισμούς εξόδου για ολόκληρο το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης την Παρασκευή, τα αποτελέσματα γίνονται ήδη αισθητά στο κέντρο της Στουτγάρδης από το πρωί του Σαββάτου.

Τραμ με πολλές κενές θέσεις, μία μη γεμάτη Königstrasse, ένα σχεδόν άδειο εμπορικό κέντρο Milaneo.

Ακόμα και στο Merz και στο Benzing στην αγορά, όπου οι χριστουγεννιάτικες αγορές γίνονται όπως σχεδόν πουθενά αλλού, λίγοι περαστικοί περπατούν χαλαρά στους χριστουγεννιάτικα διακοσμημένους διαδρόμους.
Το ψυχολογικό αντίκτυπο είναι ήδη αισθητό

“Κανονικά θα έπρεπε να κάνουμε ελέγχους ένα Σάββατο λίγο πριν τα Χριστούγεννα όπως σήμερα”, λέει ο Martin Benzing. Το περασμένο Σάββατο ήταν πολύ πιο πολυσύχναστο.

Αν και τα ψώνια εξακολουθούν να επιτρέπονται σύμφωνα με τον κανονισμό της κρατικής κυβέρνησης από την Παρασκευή, το ψυχολογικό αντίκτυπο είναι αισθητό, δήλωσε διευθυντής καταστήματος επίπλων.

Το πραγματικό πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι τώρα αυξάνεται ο κίνδυνος απώλειας ακόμη περισσότερων πελατών στο διαδικτυακό εμπόριο που δεν μπορούν πλέον να κερδηθεί ξανά”.

“Δύο καρδιές χτυπούν στο στήθος μου”, λέει ο ιδιοκτήτης του παραδοσιακού καταστήματος. Διότι από την άποψη της προστασίας της υγείας, κατανοεί την απροθυμία των πελατών. “Αλλά πρόκειται για πολλές θέσεις εργασίας “, λέει ο Benzing με εύθραυστη φωνή. “Αν το lockdown έρθει μετά τα Χριστούγεννα, αυτό θα μας έπληττε εντελώς”.

Ο λόγος

Οι χριστουγεννιάτικες επιχειρήσεις της Merz και του Benzing συνεχίζονται μέχρι το τέλος των διακοπών. Παραδοσιακά, οι άνθρωποι αγοράζουν ακόμα πολλά εδώ μετά τις γιορτές.
Καταθλιπτική ατμόσφαιρα στην αγορά λουλουδιών

Η ατμόσφαιρα στην αγορά λουλουδιών στην Schillerplatz είναι επίσης καταθλιπτική: “Οι άνθρωποι φοβούνται”, λέει ο Thomas Weber από το ανθοπωλείο Weber στο Uhlbach. “Οι αγοράζουν απλά αυτό που χρειάζονται στα γρήγορα”. Τα λαχανικά είναι μέρος αυτού, τα λουλούδια και οι ανθοσυνθέσεις όμως λιγότερο.

Έτσι, ουρά σχηματίζεται στο περίπτερο λαχανικών δίπλα, αλλά ο κόσμος στους ανθοκόμους είναι λίγος. Στο “Coffee on Tour”, ακριβώς δίπλα, μερικοί περαστικοί εξακολουθούν να παίρνουν στα γρήγορα μια κούπα, παρά τον υγρό και κρύο καιρό, και στη συνέχεια φεύγουν.

Αλλά ο Michael Apelt, ο οποίος διευθύνει το κινητό περίπτερο, λέει ότι η ζήτηση για ένα Σάββατο λίγο πριν τα Χριστούγεννα είναι “πολύ λίγη”.

Ένας πελάτης λέει πως πολλοί άνθρωποι πίνουν στα όρθια έναν καφέ, επειδή τα μπαρ και τα καφέ είναι κλειστά. Αλλά όμως αυτό δεν αντισταθμίζει την απροθυμία, λέει ο Apelt.

Άδειο το εμπορικό κέντρο Milaneo

Στους πάγκους λαχανικών στην αίθουσα της αγοράς, η Cornelia Kellner από το Frucht Mayer παρατήρησε λίγη κίνηση αμέσως μετά τις επτά το πρωί. Αλλά έπεσε κατά το μεσημέρι – ανάποδα πράγματα δηλαδή.

Το εμπορικό κέντρο Milaneo ήταν επίσης άδειο το απόγευμα του Σαββάτου.

Νέοι, που συνήθως βρίσκονται εδώ σε μεγάλο αριθμό, παρατηρήθηκαν σποραδικά. Και ακόμη και στο Primarkt υπήρχε μια ασυνήθιστη ησυχία στον χώρο πωλήσεων.

Αλλά στο τέλος εμφανίστηκε μια μικρή ομάδα που προφανώς δεν έχει καταλάβει ακόμη την ανακοίνωση με τους νέους κανονισμούς. Οι πέντε νέοι που συναντήθηκαν μπροστά στο Milaneo για να περάσουν το Σάββατο στο εμπορικό κέντρο ισχυρίζονται ότι δεν γνωρίζουν τους νέους κανονισμούς της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το αστυνομικό κέντρο, θα υπάρχουν συστηματικοί αστυνομικοί έλεγχοι που θα ελέγχουν τη συμμόρφωση με τους περιορισμούς εξόδου το Σάββατο από τις 8 μ.μ. Από τότε θα ισχύει η αυστηρότερη βραδινή απαγόρευση.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.