Περίπου ένας στους χίλιους πολίτες της Γερμανίας πέθανε από ή με Covid

Περισσότερο από ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας στη Γερμανία, ένας στους χίλιους πολίτες της Γερμανίας πέθανε σε σχέση με τη νόσο Covid 19.

Όπως ανέφερε το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) το πρωί του Σαββάτου, 83.082 άνθρωποι έχουν πεθάνει από ή με αποδεδειγμένη λοίμωξη με το Sars-CoV-2.

Με περίπου 83,2 εκατομμύρια κατοίκους, αυτό αντιστοιχεί σε περίπου έναν στους 1.000 πολίτες της Γερμανίας.

Σε σχέση με την εξέταση και, τέλος, ανανέωση της έγκρισης του εμβολίου από τον κατασκευαστή Johnson & Johnson από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), ο Clemens Wendtner προειδοποίησε να μην υποτιμηθούν οι κίνδυνοι μόλυνσης.

Κάποιοι άνθρωποι θα ξεχάσουν πόσο θανατηφόρος είναι η νόσος Covid-19, δήλωσε ο επικεφαλής ιατρός της κλινικής του Μονάχου στο Schwabing.

Τόνισε επίσης ότι περίπου ένας στους 1000 ανθρώπους στη Γερμανία πέθανε σε σχέση με τον Covid κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

“Παρατηρούμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς πέθαναν απευθείας από τη νόσο Covid-19”, τόνισε, αναφερόμενος σε εμπειρίες από την κλινική του.

Τις τελευταίες δεκαετίες, καμία άλλη μολυσματική ασθένεια στη Γερμανία δεν έχει προκαλέσει τόσους θανάτους μέσα σε ένα χρόνο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το εξαιρετικά ισχυρό κύμα γρίπης κατά το 2017/18 κόστισε περίπου 25.100 ζωές στη Γερμανία.

Σύμφωνα με μία ανάλυση του RKI, αυτός ήταν ο υψηλότερος αριθμός θανάτων από γρίπη τα τελευταία 30 χρόνια.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.