Γερμανία: Περισσότερες απελάσεις μεταναστών θέλει ο Λίντνερ

Η Γερμανία πρέπει να κάνει περισσότερα όσον αφορά τον έλεγχο της παράτυπης μετανάστευσης, εκτιμά ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Κρίστιαν Λίντνερ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο t-online ο κ. Λίντνερ σημειώνει πως πρέπει να απελαύνονται περισσότεροι μετανάστες οι αιτήσεις των οποίων να τους χορηγηθεί άσυλο απορρίφθηκαν.

Η Γερμανία δεν πράττει αρκετά για να ελέγξει τις ροές μεταναστών, «δεν αποτρέπουμε επαρκώς την παράτυπη μετανάστευση», αναφέρει ο υπουργός Οικονομίας και ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), ενός από τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού.

«Αυτό που δεν χρειαζόμαστε είναι παράτυπη μετανάστευση, που παρότι είναι παράνομη οδηγεί σε μόνιμη παραμονή και κοινωνικά επιδόματα» τονίζει.

Ωστόσο, επισημαίνει πως πρέπει να καταστεί ευκολότερο για τους μετανάστες με προσόντα που θέλουν να πάνε να δουλέψουν στη Γερμανία να το κάνουν, με την αναγνώριση των πτυχίων τους, για παράδειγμα.

Από την άλλη, όπως αναφέρει, είναι σημαντικό το Βερολίνο να δείξει μεγαλύτερη «αποφασιστικότητα» έναντι των παράτυπων μεταναστών.

Πέρυσι ο αριθμός των ανθρώπων που ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία έφθασε τις 217.774, αυξήθηκε κατά 47% σε ετήσια βάση κι ήταν ο υψηλότερος από οποιαδήποτε χρονιά μετά το 2016, σύμφωνα με δεδομένα της ομοσπονδιακής υπηρεσία μετανάστευσης και ασύλου (BAMF).

Οι περισσότεροι αιτούντες έχουν καταγωγή από τη Συρία (70.976), το Αφγανιστάν (36.358) και την Τουρκία (23.938).

Ωστόσο ένα εκατομμύριο και πλέον πρόσφυγες που εγκατέλειψαν την Ουκρανία εξαιτίας της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας και υποδέχθηκε η Γερμανία από τα τέλη Φεβρουαρίου του 2022 δεν χρειάστηκε να υποβάλουν αιτήσεις για να τους δοθεί άσυλο, τους προσφέρθηκε αυτόματα προσωρινή διεθνής προστασία δυνάμει οδηγίας της Ε.Ε..

Το τελευταίο διάστημα δήμοι στη Γερμανία διαμαρτύρονται πως έχουν εξαντληθεί πλέον οι δυνατότητές τους να υποδεχθούν μετανάστες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.