Περισσότερες καθημερινές συνδέσεις από Βιέννη προς Βαυαρία

Απίστευτο: 200 άτομα έστησαν ενέδρα σε τρένο στη Γερμανία

Η ιδιωτική σιδηροδρομική εταιρεία “Wiener Westbahn” επεκτείνει σημαντικά τις σιδηροδρομικές της συνδέσεις με τη Βαυαρία με το επερχόμενο πρόγραμμα δρομολογίων.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία επικρίνει τα εμπόδια στη σιδηροδρομική κυκλοφορία της Βαυαρίας λόγω των πολυάριθμων εργοταξίων και των συνοριακών ελέγχων.

Η αυστριακή ιδιωτική σιδηροδρομική εταιρεία “Wiener Westbahn” σχεδιάζει να δρομολογήσει έξι τρένα την ημέρα σε κάθε κατεύθυνση μεταξύ Μονάχου και Βιέννης από τις 2 Αυγούστου. Αυτό ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Westbahn Thomas Posch σε συνέντευξή του στο BR.

Ο Posch επέκρινε τα εργοτάξια στη διαδρομή και τους γερμανικούς συνοριακούς ελέγχους κοντά στο Freilassing, οι οποίοι συχνά οδηγούν σε καθυστερήσεις των τρένων.

Οι υπεραστικές συνδέσεις μεταξύ Βιέννης και Μονάχου λειτουργούν ήδη με τόση επιτυχία από την αρχή των διακοπών του Πάσχα, ώστε η προσφορά θα επεκταθεί από τέσσερα σε έξι τρένα ανά κατεύθυνση και ημέρα.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν τρένα από το Μόναχο προς τη Βιέννη και στην αντίθετη κατεύθυνση από τη Βιέννη προς το Μόναχο “με κενό γύρω στο μεσημέρι” κάθε δύο ώρες.

Ο χρόνος διαδρομής τριών ωρών και 45 λεπτών από το Ostbahnhof του Μονάχου προς τη Βιέννη με αυτή τη διαδρομή είναι ταχύτερος από οτιδήποτε άλλο έχει υπάρξει μέχρι σήμερα. Οι τιμές των 23,99 ευρώ ως φθηνότερη προσφορά είναι επίσης ασυναγώνιστες, δήλωσε ο Posch.

Έξι τρένα καθημερινά μεταξύ Βιέννης και Μονάχου

Η Westbahn της Βιέννης παρέχει επίσης έκπτωση στους κατόχους της Bahn Card. Αυτό είναι περίπου 30 τοις εκατό φθηνότερο από την πλήρη τιμή, λέει ο Posch.

Ο επικεφαλής της Westbahn επικρίνει ότι τα εισιτήρια της Westbahn της Βιέννης δεν πωλούνται μέσω των καναλιών της Deutsche Bahn, αλλά μόνο μέσω διεθνών πυλών κρατήσεων, της δικής τους ιστοσελίδας και ενός γκισέ στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου.

Σε αντίθεση με ό,τι συνηθίζεται στη Γερμανία, τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν ακόμα και στο τρένο, δήλωσε ο επικεφαλής της Westbahn της Βιέννης.

Από την αλλαγή των δρομολογίων, τα τρένα της Wiener Westbahn θα σταματούν επίσης στο Rosenheim.

Ο Posch επικρίνει ωστόσο τα εργοτάξια στη γραμμή μεταξύ Freilassing και Μονάχου. “Έχουμε την εντύπωση ότι στο τμήμα μεταξύ Σάλτσμπουργκ και Μονάχου στήνεται κάθε χρόνο ένα εργοτάξιο διάρκειας αρκετών εβδομάδων και αναρωτιόμαστε αν αυτό θα μπορούσε να γίνει με κάπως πιο συγκεντρωμένη μορφή, ώστε να υπάρχει ησυχία για μερικά χρόνια”.

Εμπόδια στα οδικά έργα και στους συνοριακούς ελέγχους

Αυτό που καθιστά πολύ δύσκολο το σιδηροδρομικό ταξίδι, σύμφωνα με τον Posch, είναι οι συνοριακοί έλεγχοι προς τη Γερμανία. “Υπάρχει ένας δειγματοληπτικός ή ακόμη και πλήρης έλεγχος από τη συνοριακή αστυνομία σε κάθε τρένο που σταθμεύει στο Freilassing.”

Ο Posch πιστεύει ότι θα ήταν καλύτερα αν οι συνοριακοί έλεγχοι οργανώνονταν με τον ίδιο τρόπο που γινόταν παλαιότερα, πριν από την ύπαρξη του χώρου Σένγκεν.

Η Westbahn αναμένει επιδείνωση της κατάστασης το φθινόπωρο

Τώρα, όμως, τα τρένα της Westbahn πρέπει να περιμένουν πολύ ώρα στο σταθμό, παραπονιέται ο Posch. “Αυτό αναστατώνει όλο το χρονοδιάγραμμα”.

Αυτό σημαίνει ότι η Westbahn εξακολουθεί να τα πηγαίνει καλά – σε σύγκριση με τα τρένα των ανταγωνιστών της DB και ÖBB, των οποίων τα Railjets περιμένουν μερικές φορές έως και μισή ώρα, λέει ο Posch.

“Ωστόσο, αν σκεφτούμε το φθινόπωρο με το Oktoberfest και την περαιτέρω αύξηση του αριθμού των επιβατών, τότε φοβόμαστε ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει”.

Ο Posch καλεί τις αρχές να επιτρέψουν τον έλεγχο των συνόρων χωρίς καθυστέρηση των χρόνων ταξιδιού.

Ο Αυστριακός δεν είναι ο μόνος που διαμαρτύρεται για τις καθυστερήσεις που προκαλούν οι συνοριακοί έλεγχοι. Υπάρχουν επίσης επανειλημμένες καθυστερήσεις στο “Alex” μεταξύ Πράγας και Μονάχου λόγω των συνοριακών ελέγχων, όπως κατήγγειλε η Länderbahn.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.