Περισσότερες πηγές πόσιμου νερού θα αποκτήσει το Μόναχο

Μόναχο – Βγαίνετε μια βόλτα στην πόλη και απλά γεμίζετε το μπουκάλι σας με νερό όταν το χρειάζεστε; Στο Μόναχο, δεν είναι τόσο εύκολο. Αυτό το γνωρίζουν και οι δημοτικές παρατάξεις του SPD και των Πρασίνων – Rosa Liste, γι’ αυτό και κατέθεσαν τώρα αντίστοιχη πρόταση στη διοίκηση της πόλης.

Στην πρόταση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, ζητούν τα εξής:

 Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης για τα σιντριβάνια και τις υφιστάμενες πηγές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πηγές πόσιμου νερού.

 Παρουσίαση των πρόσθετων θέσεων που έχουν ήδη προταθεί από τις περιφερειακές επιτροπές και για τις οποίες έχει υποσχεθεί στήριξη για την κατασκευή από τον προϋπολογισμό, καθώς και πρόταση για σταδιακή υλοποίηση.

 Αίτηση για χρηματοδότηση από το ειδικό πρόγραμμα στήριξης των δημοτικών βρύσεων του βαυαρικού κρατικού υπουργείου Περιβάλλοντος και Προστασίας των Καταναλωτών.

Σιντριβάνια για την προστασία του κλίματος στο Μόναχο

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες επιθυμούν να εμπλέξουν τις περιφερειακές επιτροπές στην αναζήτηση τοποθεσιών.

Ο λόγος της απαίτησης είναι η προστασία του κλίματος, όπως αναφέρει η πρόταση: “Οι δημόσιες πηγές πόσιμου νερού συμβάλλουν διπλά στην άμβλυνση των επιπτώσεων των κυμάτων καύσωνα.

Προειδοποιήσεις της τροχαίας στη Γερμανία ενόψει της αργίας

Από τη μία πλευρά, ψύχουν άμεσα το άμεσο περιβάλλον τους και, εάν τοποθετηθούν κατάλληλα, συμβάλλουν στην παροχή δροσερών χώρων.

Δεύτερον, η βελτιωμένη παροχή πόσιμου νερού στους δημόσιους χώρους συμβάλλει στην πρόληψη των σημαντικών κινδύνων για την υγεία που συνεπάγεται η αφυδάτωση”.

Πιο ζωντανές πλατείες και υψηλότερη ποιότητα διαμονής στο Μόναχο

Τα σιντριβάνια πόσιμου νερού θα έκαναν επίσης τις πλατείες πιο ζωντανές και θα βελτίωναν έτσι την ποιότητα διαμονής στους δημόσιους χώρους του Μονάχου.

Το όλο εγχείρημα πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από κονδύλια του ειδικού προγράμματος στήριξης.

Προκειμένου να εξοικονομηθεί κόστος, τα σιντριβάνια θα μπορούσαν επίσης να λειτουργούν μόνο το καλοκαίρι, όταν η ανάγκη είναι σαφώς μεγαλύτερη.

Πέρυσι, οι Πράσινοι ήθελαν επίσης περισσότερες πηγές πόσιμου νερού στο Μόναχο, αλλά λόγω της πανδημίας το σχέδιο δεν προχώρησε.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.