Περισσότερη εργασία και περισσότερα λεφτά για τους Βαυαρούς

Οι εργαζόμενοι στη Βαυαρία κέρδισαν σημαντικά περισσότερα χρήματα το τέταρτο τρίμηνο του 2021, αλλά και εργάστηκαν περισσότερο.

Κατά μέσο όρο, οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές ενός μισθωτού πλήρους απασχόλησης ήταν 4.370 ευρώ, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Κρατική Στατιστική Υπηρεσία.

Αυτό είναι 3,9% περισσότερο από ό,τι την ίδια περίοδο πέρυσι. Η μέση εβδομάδα εργασίας ήταν 38,9 ώρες, σημειώνοντας αύξηση κατά 2,3%.

Η αύξηση αντανακλά επίσης τη διακοπή της εργασίας βραχείας απασχόλησης. Το επίδομα βραχείας απασχόλησης δεν λαμβάνεται υπόψη ως αποδοχές στις στατιστικές.

Έτσι, οι ώρες εργασίας σε ορισμένους τομείς, όπως οι αερομεταφορές ή τα καταλύματα, αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 40 τοις εκατό, ενώ οι ακαθάριστες αποδοχές ακόμη και κατά περισσότερο από 50 τοις εκατό.

Η γαστρονομία, τα ταξιδιωτικά γραφεία και ο τομέας των τυχερών παιχνιδιών κατέγραψαν επίσης πολύ μεγάλες αυξήσεις.

Ανάλογα με τον τομέα, οι μέσες αποδοχές στη Βαυαρία διαφέρουν σημαντικά.

Σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία, κυμαίνονται από 2.568 ευρώ στον κλάδο της φιλοξενίας έως 5.944 ευρώ για τους παρόχους χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Ωστόσο, οι αποδοχές δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τον πληθωρισμό, ακόμη και αν δεν ληφθεί υπόψη ότι εργάστηκαν περισσότερο γι’ αυτές.

Για τους τρεις μήνες του τέταρτου τριμήνου, το κρατικό γραφείο ανέφερε αύξηση των τιμών κατά 4,6%, 5,3% και 5,4% σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες του προηγούμενου έτους.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.