Περισσότερη βία κατά των αστυνομικών στο Μόναχο

Οι επιχειρήσεις ρουτίνας είναι οι πιο επικίνδυνες: Οι αστυνομικοί ελέγχουν έναν μεθυσμένο άνδρα ο οποίος τους επιτίθεται ξαφνικά. Οι αστυνομικοί καλούνται σε μια φασαρία και ξαφνικά περικυκλώνονται από μια ορδή επιθετικών ανθρώπων.

Η βία κατά των αστυνομικών συχνά ξεσπάει απροσδόκητα και απρόβλεπτα.

1.434 περιστατικά βίας κατά αστυνομικών το 2021 στο Μόναχο

“Η επιθετικότητα κατά των δυνάμεων έκτακτης ανάγκης έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και τα όρια αναστολής έχουν μειωθεί”, εξήγησε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μονάχου Thomas Hampel όταν δημοσιεύθηκαν τα στατιστικά στοιχεία την Παρασκευή.

Πέρυσι, στον τομέα ευθύνης του αστυνομικού τμήματος καταγράφηκαν συνολικά 1.434 περιστατικά βίας κατά αστυνομικών – παρόμοιο ποσοστό με το 2020.

Ο αριθμός των τραυματισμένων αστυνομικών έφτασε σε θλιβερά υψηλά επίπεδα – με 531 περιστατικά, είναι ο υψηλότερος αριθμός των τελευταίων δέκα ετών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου στις μισές από τις υποθέσεις που καταγράφηκαν στο αστυνομικό τμήμα του Μονάχου, οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση εν ώρα υπηρεσίας (28,1%) ή αντιστάθηκαν σε αναγκαία υπηρεσιακή πράξη (23,4%).

Οι δράστες είναι κυρίως άνδρες στο Μόναχο

Ποιοι είναι όμως οι δράστες; Σχεδόν πάντα άνδρες! Ταυτοποιήθηκαν συνολικά 1.245 ύποπτοι. Σε ποσοστό άνω του 90 τοις εκατό, οι ύποπτοι ήταν ενήλικες και το 88 τοις εκατό ήταν άνδρες.

Επιπλέον, το 53,4% βρέθηκε υπό την επήρεια αλκοόλ και μερικές φορές και ναρκωτικών ουσιών. Σχεδόν τα δύο τρίτα του συνόλου των υπόπτων που εντοπίστηκαν ήταν γερμανικής υπηκοότητας.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.