Περισσότεροι από 23 εκατομμύρια οι αλλεργικοί στη Γερμανία

Στη Γερμανία, πιθανώς περισσότεροι από 23 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αλλεργική νόσο. Αυτό προκύπτει από την απάντηση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης σε επερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU/CSU.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παραπέμπει σε δεδομένα από το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) για την αξιολόγησή της.

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, το 2019/2020, το 30,9 τοις εκατό των ενηλίκων ανέφερε αλλεργική νόσο τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Σε αυτή τη βάση, μπορεί να θεωρηθεί ότι περισσότεροι από 21 εκατομμύρια ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω, συμπεριλαμβανομένων περίπου εννέα εκατομμυρίων ανδρών και δώδεκα εκατομμυρίων γυναικών, υπέφεραν από αλλεργία, ανέφερε η απάντηση στην επερώτηση.

Σε αυτόν τον αριθμό προστίθενται τα παιδιά και οι νέοι με αλλεργία, σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία από τη λεγόμενη μελέτη KiGGS του RKI για τα έτη 2014 έως 2017.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 16,1 τοις εκατό των παιδιών και των εφήβων προσβλήθηκαν από τουλάχιστον μία από τις τρεις ασθένειες βρογχικό άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα ή νευροδερματίτιδα.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της απάντησης στην επερώτηση, μπορεί να θεωρηθεί ότι περισσότερα από 2,1 εκατομμύρια παιδιά και νέοι στη Γερμανία πάσχουν από μία από αυτές τις ασθένειες.

Πηγή: ιατροnet

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.