Το πετρέλαιο και τα πέλλετ επίσης ακριβότερα στη Γερμανία

Το πετρέλαιο και τα πέλλετ επίσης ακριβότερα στη Γερμανία: Θα ακολουθήσουν περαιτέρω φρένα στις τιμές;

Δεν είναι μόνο οι τιμές της βενζίνης που αυξάνονται. Όσοι όμως θερμαίνονται με ένα παλιό σύστημα θέρμανσης πετρελαίου ή ακόμη και με ένα επιδοτούμενο σύστημα θέρμανσης με πέλλετ θα μείνουν με άδεια χέρια μετά το σχέδιο ανακούφισης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Αυτό ενοχλεί πολλούς. Θα παραμείνει έτσι;

Την επομένη των προτάσεων της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για το θέμα των τιμών του φυσικού αερίου, επικρατεί κυρίως δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι πρόκειται να περιοριστεί μόνο η τιμή του φυσικού αερίου. Πηγές ενέργειας όπως το ορυκτέλαιο ή τα pellets παραλείπονται.

Και αυτό ενοχλεί τον πρωθυπουργό Markus Söder (CSU). Ο Söder παραθέτει εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες στη Βαυαρία “τουλάχιστον το 35 τοις εκατό εξακολουθεί να έχει θέρμανση με πετρέλαιο και περίπου τέσσερα έως πέντε τοις εκατό με πέλλετ”. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές.

Οι τιμές για το πετρέλαιο και τα πέλλετ έχουν πολλαπλασιαστεί στη Γερμανία

Στην πραγματικότητα, οι τιμές και για τις δύο πηγές ενέργειας έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Στις 11 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ήταν περίπου 87 ευρώ ανά 100 λίτρα συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, σύμφωνα με την πύλη fastenergy.de.

Ένα χρόνο αργότερα, είναι περίπου 164 ευρώ. Σχεδόν διπλασιασμός.

Η αύξηση των τιμών για τα πέλλετ είναι ακόμη πιο δραματική. Σύμφωνα με την πύλη Energienutzer.de, η τιμή για έναν τόνο ήταν περίπου 248 ευρώ τον Οκτώβριο του 2021- την Τρίτη, οι καταναλωτές έπρεπε ήδη να πληρώσουν περίπου 740 ευρώ γι’ αυτό.

Το πετρέλαιο και τα πέλλετ επίσης ακριβότερα στη Γερμανία
Αύξηση της τιμής του πετρελαίου στη Γερμανία | By mrgao

Υπουργείο Οικονομίας: Καμία αύξηση των τιμών όπως για το φυσικό αέριο

Η γερμανική κυβέρνηση βλέπει αυτό το πρόβλημα. “Οι τιμές του πετρελαίου και των πέλλετ έχουν επίσης αυξηθεί”, εξήγησε την Τρίτη στο BR εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας. Ωστόσο, σε σύγκριση με το φυσικό αέριο, δεν έχουν αυξηθεί στον ίδιο βαθμό.

Αυτό που εννοείται είναι η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου στα 30 λεπτά ανά κιλοβατώρα σε ορισμένες περιπτώσεις. Σε σύγκριση με την τιμή της βενζίνης των 7 σεντς το προηγούμενο έτος. Σύμφωνα με την πύλη σύγκρισης Verivox, η τιμή της βενζίνης είναι σήμερα περίπου 20 λεπτά.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν αποκλείει την παροχή βοήθειας

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εργάζεται επί του παρόντος για την εφαρμογή της “εκτεταμένης βοήθειας για τον πληθυσμό, την οικονομία και τη βιομηχανία”, η οποία περιλαμβάνει επίσης το φρένο στην τιμή του φυσικού αερίου και το φρένο στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου.

Προς το παρόν δεν μπορούν να δοθούν λεπτομέρειες, ούτε αν θα συμπεριληφθούν και άλλες μορφές ενέργειας.

Αυτό θέλει η Επιτροπή Τιμών Φυσικού Αερίου στη Γερμανία

Η Επιτροπή Τιμών Φυσικού Αερίου παρουσίασε ενδιάμεση έκθεση τη Δευτέρα. Είχε συσταθεί μόλις πρόσφατα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να επεξεργαστεί γρήγορες λύσεις για την εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου στα ύψη.

Περίπου το 50 τοις εκατό των νοικοκυριών θερμαίνεται με φυσικό αέριο, καθώς και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η βιομηχανία.

Η ιδέα της Επιτροπής προβλέπει ότι τα νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις θα αναλάβουν πλήρως τις πληρωμές τους για το φυσικό αέριο του Δεκεμβρίου από το κράτος.

Από τον Μάρτιο θα τεθεί σε ισχύ ένα φρένο στην τιμή του φυσικού αερίου, το οποίο θα καλύπτει και τους πελάτες τηλεθέρμανσης.

Το φρένο θα μπορούσε να είναι 12 λεπτά ανά κιλοβατώρα για το 80% της κατανάλωσης του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής.

Για κάθε τι που καταναλώνεται πάνω από αυτό, οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώνουν τις πιθανώς σημαντικά υψηλότερες τιμές της αγοράς.

Νέα κανονική τιμή 14 λεπτά ανά κιλοβατώρα στη Γερμανία

Το μόνο πράγμα που φαίνεται σαφές αυτή τη στιγμή είναι ότι οι τιμές όλων των πηγών ενέργειας θα αυξηθούν.

Η επιτροπή φυσικού αερίου υπολόγισε τη νέα “κανονική τιμή”, μια τιμή που ισχύει μετά την κρίση και με ρυθμιζόμενη παροχή φυσικού αερίου, σε περίπου 14 λεπτά για την κιλοβατώρα.

Η τιμή των 7 λεπτών, όπως πέρυσι, μάλλον δεν θα υπάρχει πλέον, δήλωσαν οι εμπειρογνώμονες κατά την παρουσίαση της ενδιάμεσης έκθεσής τους τη Δευτέρα.

Από την άποψη του DIW, απαιτείται περαιτέρω στήριξη για τα νοικοκυριά με πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Μεταξύ άλλων, υπολογίζουν στην επέκταση του δικαιώματος επιδότησης στέγασης που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Το πετρέλαιο και τα πέλλετ επίσης ακριβότερα στη Γερμανία
Η τιμή της κιλοβατώρας στη Γερμανία | By raweenuttapong

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.