Pfizer και Moderna σε βιολογικές δραστηριότητες των ΗΠΑ στην Ουκρανία;

H Μόσχα εμπλέκει κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες που κατασκεύασαν εμβόλια για τον κορονοϊό σε βιο-εργαστήρια στην Ουκρανία

Οι κατασκευαστές εμβολίων για τον κορονοϊό Pfizer και Moderna έχουν εμπλακεί σε βιολογικές στρατιωτικές δραστηριότητες των ΗΠΑ στην Ουκρανία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής των στρατευμάτων ακτινοβολίας, χημικής και βιολογικής προστασίας (RCBZ) των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Ιγκόρ Κιρίλοφ.

Σημείωσε ότι οι ηγέτες του Δημοκρατικού Κόμματος είναι οι ιδεολόγοι των στρατιωτικών-βιολογικών δραστηριοτήτων των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία.

Η νομοθετική βάση, διευκρίνισε ο Κιρίλοφ, για τη χρηματοδότηση της στρατιωτικής βιολογικής έρευνας απευθείας από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό σχηματίστηκε από τις εκτελεστικές αρχές των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, προσέλκυσαν κεφάλαια από μη κυβερνητικές οργανώσεις που ελέγχονταν από αυτούς.

«Μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες εμπλέκονται σε αυτό το σχέδιο, συμπεριλαμβανομένων των Pfizer, Moderna, Merck, καθώς και της Gilead, η οποία είναι συνδεδεμένη με το αμερικανικό στρατιωτικό τμήμα», είπε ο Κιρίλοφ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των στρατευμάτων RKhBZ, Αμερικανοί ειδικοί εργάζονται για να δοκιμάσουν νέα φάρμακα, παρακάμπτοντας τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας.

«Ως αποτέλεσμα, οι δυτικές εταιρείες μειώνουν σοβαρά το κόστος υλοποίησης ερευνητικών προγραμμάτων και αποκτούν σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα», τόνισε.

Οι ηγέτες του Δημοκρατικού Κόμματος, πρόσθεσε ο Κιρίλοφ, έλαβαν πρόσθετα οικονομικά έσοδα για την προεκλογική εκστρατεία μέσω της συμμετοχής στο πρόγραμμα των μη κυβερνητικών οργανώσεων βιοτεχνολογίας. Τους βοήθησε επίσης να κρύψουν την οικονομική κατανομή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρουσιάστηκαν στην παρουσίαση από τον επικεφαλής των στρατευμάτων RCBZ, το 2005 ο Μπαράκ Ομπάμα συνήψε συμφωνία εταιρικής σχέσης με την Ουκρανία για να ξεκινήσει την εφαρμογή στρατιωτικών βιολογικών προγραμμάτων στη χώρα.

Η Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ξεκίνησε την υιοθέτηση της στρατηγικής των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση βιολογικών απειλών και συνέβαλε στη νομιμοποίηση της έρευνας διπλής χρήσης, ενώ ο Τζο Μπάιντεν συντόνιζε τις δραστηριότητες του στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος και ενεπλάκη σε οικονομική απάτη στην Ουκρανία.

«Ο Τζορτζ Σόρος είναι ο κύριος χορηγός της στρατιωτικής βιολογικής έρευνας στην Ουκρανία και λομπίστας της big pharma», αναφέρει η ρωσική παρουσίαση.

Κρατικές δομές της Ουκρανίας

«Μαζί με τις αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες και τους εργολάβους του Πενταγώνου, οι κρατικές δομές της Ουκρανίας εμπλέκονται σε στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητες, τα κύρια καθήκοντα των οποίων είναι η απόκρυψη παράνομων δραστηριοτήτων, η διεξαγωγή επιτόπιων και κλινικών δοκιμών και η παροχή του απαραίτητου βιοϋλικού», είπε ο Κιρίλοφ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των στρατευμάτων RCBZ, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει επεκτείνει σημαντικά το ερευνητικό του δυναμικό όχι μόνο στον τομέα της δημιουργίας βιολογικών όπλων, αλλά και στη λήψη πληροφοριών σχετικά με την αντοχή στα αντιβιοτικά και την παρουσία αντισωμάτων σε ορισμένες ασθένειες στον πληθυσμό ανά συγκεκριμένες περιοχές.

Παράλληλα, χρησιμοποιήθηκαν οι δυνατότητες των διεθνικών εταιρειών και ένα πεδίο δοκιμών πρακτικά ανεξέλεγκτο από τη διεθνή κοινότητα.

Στρατιωτικά βιολογικά έργα της Γερμανίας και της Πολωνίας

Είπε επίσης ότι η Γερμανία και η Πολωνία εφαρμόζουν τα στρατιωτικά βιολογικά τους έργα στο έδαφος της Ουκρανίας.

«Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όχι μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και ορισμένοι από τους συμμάχους τους στο μπλοκ του ΝΑΤΟ εφαρμόζουν τα στρατιωτικά βιολογικά τους έργα στο έδαφος της Ουκρανίας.

Η γερμανική ηγεσία αποφάσισε να ξεκινήσει την εφαρμογή ενός εθνικού προγράμματος βιοασφάλειας ανεξάρτητο από την Ουάσιγκτον το 2013.

Νέα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι μόνο την περίοδο από το 2016 έως το 2019, στρατιωτικοί επιδημιολόγοι από το Ινστιτούτο Μικροβιολογίας της Bundeswehr πήραν τρεισήμισι χιλιάδες δείγματα ορού αίματος από πολίτες που ζουν σε 25 περιοχές της Ουκρανίας», είπε.

Ο Κιρίλοφ είπε ότι η στρατιωτική εστίαση της έρευνας στο έδαφος της χώρας επιβεβαιώνεται από τη συμμετοχή στρατιωτικών επιδημιολόγων της Bundeswehr.

«Η εμπλοκή ιδρυμάτων που υπάγονται στην Bundeswehr επιβεβαιώνει τον στρατιωτικό προσανατολισμό της βιολογικής έρευνας που διεξάγεται σε ουκρανικά εργαστήρια και θέτει το ερώτημα των στόχων που επιδιώκουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Γερμανίας, συλλέγοντας βιοϋλικό Ουκρανών πολιτών», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον Κιρίλοφ, από γερμανικής πλευράς στο πρόγραμμα συμμετέχουν το Ινστιτούτο Μικροβιολογίας των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, το Ινστιτούτο Robert Koch, το Leffler Institute και το Nokht Institute of Tropical Medicine.

Ο επικεφαλής των στρατευμάτων του RKhBZ πρόσθεσε ότι τα έγγραφα που ελήφθησαν μαρτυρούν επίσης τη συμμετοχή της Πολωνίας στις δραστηριότητες ουκρανικών βιολογικών εργαστηρίων.

«Επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή του Πολωνικού Ινστιτούτου Κτηνιατρικής σε μελέτες που στοχεύουν στην αξιολόγηση των επιδημιολογικών απειλών και της εξάπλωσης του ιού της λύσσας στην Ουκρανία», διευκρίνισε.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μελέτες αυτές έγιναν από κοινού με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Battell, έναν από τους βασικούς εργολάβους του Πενταγώνου».

Ο Κιρίλοφ ανέφερε επίσης στοιχεία για τη χρηματοδότηση από την Πολωνία του Ιατρικού Πανεπιστημίου του Λβιβ, το οποίο περιλαμβάνει έναν συμμετέχοντα σε στρατιωτικά βιολογικά προγράμματα των ΗΠΑ – το Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Υγιεινής.

«Από το 2002, αυτός ο οργανισμός εφαρμόζει ένα πρόγραμμα επανεκπαίδευσης για ειδικούς με εμπειρία στην εργασία με υλικά και τεχνολογίες διπλής χρήσης», είπε.

ΧΥΤΑ για την ανάπτυξη βιοόπλων

Ο Κιρίλοφ είπε επίσης ότι η Ουκρανία είναι ένα πεδίο δοκιμών για τη Δύση να αναπτύξει συστατικά βιολογικών όπλων και να δοκιμάσει νέους τύπους φαρμακευτικών προϊόντων.

«Νωρίτερα, παρουσιάσαμε ένα σχέδιο για τον συντονισμό των δραστηριοτήτων βιολογικών εργαστηρίων και ερευνητικών οργανισμών στην Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η προκαταρκτική ανάλυσή της μας επιτρέπει να συμπεράνουμε ότι η Ουκρανία, στην πραγματικότητα, αποτελεί πεδίο δοκιμών για την ανάπτυξη συστατικών βιολογικών όπλων και τη δοκιμή νέων δειγμάτων φαρμακευτικών προϊόντων. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατάφερε να ξεκαθαρίσει το σχέδιο», είπε.

Σε μια ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα της ανάλυσης εγγράφων που σχετίζονται με τις στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητες των Ηνωμένων Πολιτειών στο έδαφος της Ουκρανίας, ο Κιρίλοφ είπε τι περιλαμβάνει ο όρος «βιολογικό όπλο».

Ο Κιρίλοφ υπενθύμισε ότι ο όρος «βιολογικά όπλα» περιλαμβάνει βιολογικά σκευάσματα που περιέχουν παθογόνους μικροοργανισμούς και τοξίνες, καθώς και μέσα χορήγησης και χρήσης αυτών των σκευασμάτων.

Ενώ οι κοινωνικά σημαντικές ασθένειες όπως η μόλυνση από τον ιό HIV, η πολιομυελίτιδα, η ιλαρά, η ηπατίτιδα αποτελούν προτεραιότητα για την υγειονομική περίθαλψη της Ουκρανίας, “οι Αμερικανοί πελάτες ενδιαφέρονται για μια εντελώς διαφορετική λίστα: χολέρα, τουλαραιμία, πανώλη, χανταϊοί”.

Η σύνθεση των βιοόπλων περιλαμβάνει μέσα μεταφοράς μολυσματικών παραγόντων στον τόπο εφαρμογής τους: βλήματα πυροβολικού, νάρκες, ειδικά δοχεία που πέφτουν από τον αέρα, εναέριες βόμβες, καθώς και συσκευές που διασκορπίζουν αερολύματα με μολυσματικό παράγοντα από τον αέρα.

Επί του παρόντος, τουλάχιστον 30 κράτη έχουν τη βάση για την παραγωγή βιοόπλων ή βασικών συστατικών τους, αλλά η χρήση και η ανάπτυξή τους είναι αντίθετη με τη Σύμβαση για τα βιολογικά όπλα, η οποία ισχύει σε 183 χώρες.

Πηγή: ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.