Οι πιλότοι ψηφίζουν για πιθανή απεργία στη Eurowings

Οι απεργίες στις θυγατρικές εταιρείες της Lufhansa, Eurowings και Eurowings Discover, θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών. Τα συνδικάτα των πιλότων και του πληρώματος δεν αποκλείουν στάσεις εργασίας σε περίπτωση συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Οι πελάτες της Lufthansa και των αεροπορικών εταιρειών Eurowings και Eurowings Discover πρέπει να αναμένουν απεργίες στο εγγύς μέλλον.

Το συνδικάτο των πιλότων Vereinigung Cockpit (VC) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα διεξάγει ψηφοφορία σχετικά με την επιλογή της απεργίας στη μισθολογική διαμάχη με τη Eurowings μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Στην Eurowings Discover, το συνδικάτο των αεροσυνοδών UFO θα μπορούσε να απεργήσει για να επιβάλει συλλογικές διαπραγματεύσεις για πρώτη φορά στα χρονικά.

Πιθανές απεργίες πιλότων και στη Lufthansa

“Ο εργοδότης δεν έχει παρουσιάσει διαπραγματεύσιμη προσφορά”, δήλωσε ο VC σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στη Eurowings. Ωστόσο, η ψηφοφορία δεν ήταν απόφαση για απεργία.

Στον πυρήνα της Lufthansa, δεν αποκλείεται επίσης απεργία των πιλότων. Τα μέλη ψήφισαν για απεργία στα τέλη Ιουλίου, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τη διοίκηση. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται από τότε, χωρίς να διαρρέει τίποτα.

Πιλότοι της Eurowings: Πολύ λίγο προσωπικό για πάρα πολύ δουλειά

Όπως και άλλες ομάδες εργαζομένων, το προσωπικό πιλοτηρίου της Eurowings παραπονιέται για υπερβολική εργασία. Λένε ότι η μεγάλη αύξηση της αεροπορικής κίνησης έχει οδηγήσει σε αραίωση του προσωπικού και ότι η εταιρεία δεν έχει ακόμη βρει μια λογική απάντηση.

Η Eurowings εξήγησε ότι οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τη συλλογική σύμβαση για τους πιλότους μόλις είχαν αρχίσει. Τα αιτήματα του VC εξετάζονταν προσεκτικά. Η Eurowings είναι βέβαιη ότι θα βρει λύση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και αυτή τη φορά.

Το συνδικάτο των αεροσυνοδών θέλει να συνάψει συλλογική σύμβαση

Το συνδικάτο του πληρώματος καμπίνας UFO είχε ζητήσει από τη διοίκηση συλλογικές διαπραγματεύσεις τον Μάρτιο, αλλά έκτοτε δεν είχε λάβει πρόταση από τον εργοδότη για ημερομηνία διεξαγωγής συνομιλιών.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε την Τρίτη ότι προς το παρόν δεν θεωρεί απαραίτητη τη σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας. Είπε ότι υπήρχαν εκπρόσωποι του προσωπικού καμπίνας και πιλοτηρίου από την αρχή του έτους, με τους οποίους είχαν “επεξεργαστεί” τις μισθολογικές αυξήσεις.

“Με βάση αυτή την πολύ εποικοδομητική συνεργασία, η διοίκηση δεν γνωρίζει καμία επιθυμία του εργατικού δυναμικού να εμπλέξει τρίτους”, εξήγησε η Eurowings Discover.

Το προσωπικό εδάφους της Lufthansa απεργεί ήδη τον Ιούλιο

Στη μέση της περιόδου αιχμής, στα τέλη Ιουλίου, το συνδικάτο Verdi επέδειξε την απεργιακή του ισχύ στη μισθολογική διαμάχη για το προσωπικό εδάφους της Lufthansa με μια 24ωρη απεργία που προκάλεσε περίπου 1.000 ακυρώσεις πτήσεων στους κόμβους της Φρανκφούρτης και του Μονάχου.

Λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα αργότερα, η αεροπορική εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία με τη Verdi για σημαντικές μισθολογικές αυξήσεις.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.